reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 660×

    4,3 46660
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 565
    • Helena
      Helena

      Zkuste mouku nahradit jemne mletou strouhankou. Od té doby, co jsem to zkusila, mouku nedávám. Bramboráky jsou křupavější a do zlatova.

      13.07.2019 22:49:08

    • Zdeněk
      Zdeněk

      Bramborák v troubě

      Místo pánve jsem zkusil bramborák na plechu v troubě. Na pečící papír jsem nandal 8-10cm kolečka bramborákového těsta a dal do trouby. Každé těsto a je jich hodně, má svůj čas pečení,tak je potřeba hlídat. Teplota je asi 180-200 stupňů. Výsledek-křupavé nemastné bramboráčky-perfektní.

      06.07.2019 15:45:46

      • kutil 25
        kutil 25

        Re: Bramborák v troubě

        vyskouším.

        06.07.2019 18:05:57


      • kutil 25
        kutil 25

        Re: Bramborák v troubě

        bašta

        06.07.2019 18:07:15

      • Eva
        Eva

        Re: Bramborák v troubě

        V troubě pekla moje teta,ale to byla trouba v kamnech na dřevo a těsto pekla v železném pekáči vymazaném sádlem. Po upečení potřela i vrch máslem nebo sádlem. Lepší jsem nejedla a pokud nebudu mít ten železňák tak asi ani neupeču.

        12.07.2019 20:36:04

    • kutil 25
      kutil 25

      z cukety je výborný

      02.07.2019 21:18:22

    • Roman Hrdina
      Roman Hrdina

      No nevím jak kdo, ale 2-3 strožky česneku nemůžou být ani cítit. Máme domácí česnek a teď na asi 1,5 kg brmbor padly 2 hlavičky! A náš syn si ještě stěžoval, že je ho tam málo.

      23.12.2018 12:15:40


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.