reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 668×

    4,3 46668
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 538 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 568
    • renefer
      renefer

      Moc dobré, já je dělám bez mléka a mouky a jsou taky mňam:-)

      17.06.2010 12:09:06

    • Kačulinka :)
      Kačulinka :)

      Mooooc dobrééé bramboráčky moc jsme si na nich všichni pochutnali!!!

      22.05.2010 12:54:33

      • Pavel
        Pavel

        JÁÁÁ také není co přidávat

        11.06.2010 18:32:11


    • Tweety
      Tweety

      Bramborak trvanlivost

      Ahoj potrebuji radu ohledne testa aby dele vydrzelo v lednici.Poradi nekdo??
      Vim ze se pridava mleko ale delal jsem jednou jeste s nejakym praskem krery se pridaval aby testo vydrzelo dele ale nejak mi vypadl nazev tohoto pripravku.Budu rad za kazdou radu a predem dekuji

      15.05.2010 12:24:39

      • Pavel
        Pavel

        Re: Bramborak trvanlivost

        Já myslí,že je to jen dobře,že v lednici nevydrží,ji iinak je mírně přeliji studeným mlékem

        11.06.2010 18:35:09

    • Vik
      Vik

      Re: Mirka - bramboraky z Floridy

      Je mi líto Mirky, že nemůže na Floridě sehnat majoránku. Bez majoránky to v žádném případě nejsou bramboráky, ale nějaké podivné rösti či co. A vím, co říkám. Když jsem chtěl přátelům v Indii uvařit na oplátku něco bezmasého po našem, tak jsem půl dne sháněl majoránku, pak si ji objednal, ale stejně nedostal - a nakonec jsem tedy připravil jakési placky bez majoránky, kterou jsem nahradil právě dobromyslí (=oreganem), výsledek byl neočekávaně nepovedený brrrrrrr-am-borák. Mnoho z klasických ingrediencí může chybět nebo být nahrazeno, ovšem kromě brambor, soli a majoránky! Často vynechávám česnek (když nechci smrdět jako Arab), ale majoránku už NIKDY nevynechám.

      04.10.2008 01:51:44

      • Tom
        Tom

        Re: Re: Mirka - bramboraky z Floridy

        > Je mi líto Mirky, že nemůže na Floridě sehnat majoránku.

        Ja myslim, ze Mirka pouziva oregano namisto majoranky nejspis proto, ze ji to tak vic chutna. Na Floride zrejme vsichni pouzivaji oregano na vsechno :-)
        V Americe se majoranka samozrejme normalne sehnat da. Maji ji v kazdem supermarketu (tedy alespon v Coloradu).

        13.04.2010 03:18:15

    • Mufinka
      Mufinka

      Takle je to také dobré

      Oloupané brambory nastrouháme na jemno přidáme také najemno nastrouhanou cibulku a slaninu, šunku nebo jiný salám, také nastrouhaný. Přidáme krupičku nebo hrubou mouku a dochutíme majoránkou, pepřem, solí přidáme vejce a mlíko vše dobře zamícháme a osmažíme jako malinké bramboráčky nejlépe na sádle. K takto připraveným bramboráčkům se nejlépe hodíšpenát nebo kyselé studené zelí mňam. Recept pochází z mé hlavičky :-) zatím si nikdo nestěžoval...

      05.02.2007 18:24:48


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.