reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 503×

    4,3 46503
  • 1 hod

  • 438×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Bramboráky

Celkový počet komentářů: 490
  • Lenka
    Lenka

    do bramboráků přidávam tvaroh,dávám strouhanku a aspoň 4 vejce ☺ jsou super

    14.07.2018 08:20:12

  • Katka
    Katka

    Komentář k receptu Bramboráky

    Ja dávám místo mouky vločky a tvrdý strouhany sýr..

    18.02.2018 11:47:09

  • Dana
    Dana

    Komentář k receptu Bramboráky

    Já osobně brambory nestrouhám. Melu je i s česnekem na masovém strojku, tak to dělala i moje babička. Jde to rychle. Jen nápad. Bramboráky jsou krásně křupavé.

    08.12.2017 10:18:36

  • Marci
    Marci

    Komentář k receptu Bramboráky

    místo mouky dávám strouhanku.Jinak vyborne

    30.11.2017 20:15:36

  • Honzík
    Honzík

    bramborák s klobásou nebo anglická slanina

    Já bych nepřidával cibulku,ale výborné Mirošovské klobásy nebo anglickou slaninu,dodávají bramboráku velice pikantní chuť po uzeném mase,může se jak k pivu tak k vínu

    29.11.2017 12:17:06

  • Chana
    Chana

    Komentář k receptu Bramboráky

    Bylo to moc dobré

    29.09.2017 08:12:44

  • Bonn
    Bonn

    Český Bramborák

    Klasický bramborák 1kg brambor mléko hladká mouka 2 vejce přidávám 1 malou cibulku česnek větší sůl pepř olej majoránka vodu z brambor trocha vyždímat a přidat více mléka aby bramborák nebyl nazelenalí vše dobře promíchat přeji příjemné chutě z pozdravem Ben.

    03.04.2017 10:50:29

    • Franta Smazil
      Franta Smazil

      Re: Český Bramborák

      Ja myslim, zeten recept je skvely. Dodal jsem neco chili, maku, lysohlavek a upekl jsem vesele kolacku. Joj to bele vesele. Honosne to bele. Taku srandu sme pak meli, az sused dosel ze jako co tak jsme dodelali pak kolacku a hned se mu hubajda smala od usiska na usisko. Dobry recept, dej lajká a napisu dalsu tu recenziu.

      Miloš Zeman �

      19.09.2017 22:32:52

  • d (tecka) zehova
    d (tecka) zehova

    Komentář k receptu Bramboráky

    Perfektní a syté bramborové placky

    31.03.2017 17:37:00

Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.