reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 856×

    4,3 46856
  • 1 hod

  • 453×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 632
    • ..
      ..

      je nutna majoranka?nebo co misto ni muzu dat?

      17.02.2011 10:51:50

    • Maku
      Maku

      Přidala jsem víc česneku, ale jinak perfektní!

      27.01.2011 13:54:52

    • jirka.astor
      jirka.astor

      no nevím,ale 2-3 stroužky česneku je nějak málo......

      20.01.2011 07:41:05


      • Lenka
        Lenka

        Pokud je pravý český (a ne čínský)..tak je ho až..až :-))))
        ..a jinak jen poznámka k úvodu v receptu - "cmunda" je bramborák s kysaným zelím a uzeným..nikoliv samostné bramboráky...a je to velká "mňamka" :-)

        30.01.2011 12:26:18

    • hanka
      hanka

      prece to vi kazdy blb ze do toho testa s bramborama

      20.12.2010 17:53:05

    • Veronika
      Veronika

      Stačí mít selský rozum....ten kdo ho nemá,tak bohužel...:o) Recept je ok :o)

      19.12.2010 11:58:40

    • Jana
      Jana

      Tradicni recept, az na ten cesnek pro uplne zacatecniky. Nekomu se to zda malickost, ale kdo to nezna, nevi.

      14.12.2010 11:29:47

    • pejsek
      pejsek

      Tak jsem to udělal přesně podle receptu a teď mi řekněte, co mám udělat s tím česnekem, kterýž mi tu zbyl na stole? Nikde o něm ani zmínka, kam jej vrazit?

      13.12.2010 13:34:14

    • jiri
      jiri

      Tak ja dnes bramboraky delam moji americke manzelce a nestacime se olizovat.....nechapu jak to muze nekdo zvorat haha...dobrou chut vsem kdo si pochutnavaji na bramborakach:-)

      08.12.2010 03:08:58

    • Petra
      Petra

      Tak, moje první bramboráky a VYNIKAJÍCÍ!!!! Příště zkusím nastrouhat na hrubo.

      Arnošte, jestlipak to nebude rukama, co? Když jsem je já dělala úplně poprvý a povedly se na 1*!

      25.11.2010 15:27:51


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.