reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 693×

    4,3 46693
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 564 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 574
    • zdenina56
      zdenina56

      Já zase dávam polohrubou mouku a vodu také dávam pryč jsou moc dobre a křupavé.

      11.02.2013 15:05:21

    • Zuzik
      Zuzik

      nejlepší bramboráky jsou, když k nim přidáte 1 celý tvaroh, dělám, už to leta podle mojí prababičky, vynikající...

      31.01.2013 17:10:44

    • Ta, co vařit umí..
      Ta, co vařit umí..

      Amatéři..

      Po tom, co jsem si tady přečetla tu bezcennou konverzaci, jdu si udělat bramboráky, tak JAK je mám ráda, né tak, jak je to tady podle půl tísíce lídí SPRÁVNĚ.. a nejspíš si tam dám i tu marijánku.. Jste fakt trapný :D

      22.01.2013 12:12:53


      • holly
        holly

        Re: Amatéři..

        No a co, hlavně že každý ví o čem je řeč. Mě iritují spíš pravopisné chyby. Víš kolik lidí o sobě tvrdí, že umí vařit? Ještě aby se to dalo jíst.

        01.02.2013 15:45:04

    • jima
      jima

      bramboraky smažim na sadle mnam............

      07.01.2013 09:25:57

    • Mimi
      Mimi

      bolo výborné s tým pridaním mlieka, robila som doteraz bez

      18.12.2012 15:15:57


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.