reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 670×

    4,3 46670
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 569
    • Mirka
      Mirka

      Tak ja nepridavam ani mleko, ani jogurt, ale sladkou smetanu-trosku! a protoze ziji na Floride, tak nepouzivam majoranku, ale oregano, ktere se tady hodne pouziva do cehokoliv, ne vice jak dve vejce, mouku jedine hladkou, sul, pepr a take rosemary-garlic koreni a jednu celou hlavicku cesneku a brambory musi byt postrouhany na jemno(voda samozrejme vymackana), opecu nejdriv z jedne strany do zlatova, pak otocim a udelam z druhe strany, ale nez se staci z te druhe strany opeci do krupava, tak na polovinu naskladam bud hermelin, nebo kureci masicko se zeleninou a prehnu a teprve ted pekne do zlatova vypecu. Tak a ted to je ta prava mnamka z Floridy! Kdo ma rad kysane zeli podusene s dobrou klobasou, muze pouzit i tohle. Tak dobrou chut!!!Mirka

      24.02.2007 22:25:30

    • filip
      filip

      Vyzkoušeli jsme doma bramborák zahuštěný dle Tondy místo moukou strouhankou, bomba. Fakt vynikající.

      20.02.2007 18:53:04

    • zdeněk
      zdeněk

      bramborak recept od Zuzky

      toto byl první placek , ktery se mi kdy povedl

      29.01.2007 12:12:24


    • milan
      milan

      Zkusil jsem bramborák se všemi možnými přísadami,ale surový je nejlepší. A vzkaz pro ty kteří pouze kritizují-jděte se vycpat,pravděpodobně Vám vaří maminka a vy umíte spálit i vou.

      06.01.2007 22:24:49

    • tonda
      tonda

      zkuste jinak zahustit

      Obvykle udělám řidší těsto, které v závěru patlání zahustím obyčejnou strouhankou,když se to trefí, je bramborák nádherně křupavý. No a na bramborák potom pravé kysané zelí.

      15.12.2006 23:41:24

      • lucka
        lucka

        Re: zkuste jinak zahustit

        sakra a já kysané zelí tak miluju, dneska se chystám vařit malinké bramboráčky s masovou směsí, ale asi si místo masa dám zelí!!

        06.01.2007 10:12:19

    • Apolenka
      Apolenka

      S hermelínem

      Na polovinu usmaženého bramboráku položím na plátky nakrájený hermelín a překryji druhou půlkou. Horkem se sýr rozpustí a je to velká dobrota. Může se dát i příčně rozkrojený celý sýr a dát na chvilku do mikrovlnné trouby, nebo zapéct. Takto se podává i v jedné naší restauraci.

      07.12.2006 14:04:36


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.