reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 668×

    4,3 46668
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 557 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 168 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 568
    • rulik
      rulik

      ja robím tak ako bolo napísané,len keď sa mi chce trochu pohrať tak pridám primerane nakrájané kysané zelí alebo nakrájanú údeninu

      25.07.2011 08:13:27

    • juir
      juir

      nějak v postupu přípravy postrádám česnek

      24.07.2011 17:38:44

    • jaryn
      jaryn

      já přidávám na drobno nasekané škvarky.Nedávejte hodně mouky,je to potom jak buchta.

      24.07.2011 02:50:44


    • zdeněk
      zdeněk

      Přidáváme ještě na drobno nakrájenou uzeninu - nejlépe dobrý kabanos jinak recet dobrý.

      23.07.2011 07:04:41

    • ferda
      ferda

      Já tam přidávám ještě půl lžičky mletého kmínu. Česnek dávám podle fernetového pravidla - toho je také buď málo nebo akorát.

      22.07.2011 08:37:26

    • koblížkoválady
      koblížkoválady

      Bramborácí jsou výborní.Já dělám ještě to,že v nich obalím maso a je to taky moc výborný.Maso jenom osolím opepřím,obalím v bramboráku a dám smažit.

      05.07.2011 09:37:05

      • jorek
        jorek

        Také smažím vepřové nebo kuřecí maso v silnější vrstvě těsta na bramborák ale maso neochucuji vůbec ničím, nasákne chutěmiz bramboráku a bramborák naopak šťávou z masa, je to výborné a syté. Syrové kysané zelí (nejlépe domácí ) jako příloha -.

        23.07.2011 10:02:29

    • Aleš
      Aleš

      Prosím Vás kolik je z 1 kila bramborů bramboráků. Dík moc

      01.07.2011 09:59:24


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.