reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 670×

    4,3 46670
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 569
    • mudr (tecka) novahelena
      mudr (tecka) novahelena

      Do hotového těsta přidám čertvě nastrouhanou mrkev na jemno. Bramboráky mají krásnou barvu, jsou křehčí a nasají méně oleje.

      07.10.2019 21:58:34

    • Jiří
      Jiří

      Když se z nastrouhaných brambor vytlačí " voda " a přidá se trochu mléka, pak je bramborák výrazně křehčí.

      19.09.2019 16:23:54

    • Wendy
      Wendy

      Já do bramboráků dávám jen 1 lžíci hladké mouky, aby těsto trochu vázalo. Hladká mouka způsobí, že studené bramboráky zmodrají. Jinak zásadně mouku hrubou. Ta udělá křupavé okraje. Nebát se česneku a majoránky.

      19.09.2019 10:19:32


    • Helena
      Helena

      Zkuste mouku nahradit jemne mletou strouhankou. Od té doby, co jsem to zkusila, mouku nedávám. Bramboráky jsou křupavější a do zlatova.

      13.07.2019 22:49:08

    • Zdeněk
      Zdeněk

      Bramborák v troubě

      Místo pánve jsem zkusil bramborák na plechu v troubě. Na pečící papír jsem nandal 8-10cm kolečka bramborákového těsta a dal do trouby. Každé těsto a je jich hodně, má svůj čas pečení,tak je potřeba hlídat. Teplota je asi 180-200 stupňů. Výsledek-křupavé nemastné bramboráčky-perfektní.

      06.07.2019 15:45:46

      • kutil 25
        kutil 25

        Re: Bramborák v troubě

        bašta

        06.07.2019 18:07:15

      • Eva
        Eva

        Re: Bramborák v troubě

        V troubě pekla moje teta,ale to byla trouba v kamnech na dřevo a těsto pekla v železném pekáči vymazaném sádlem. Po upečení potřela i vrch máslem nebo sádlem. Lepší jsem nejedla a pokud nebudu mít ten železňák tak asi ani neupeču.

        12.07.2019 20:36:04


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.