reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 801×

    4,3 46801
  • 1 hod

  • 452×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 751 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 988 hodnocení

Bude vonět až k sousedům! Marinovaná krkovice na grilu krok za krokem

7. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 713 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Pečení na víkend: Nadýchaná bublanina s ovocem nikdy nezklame

6. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Recept na ciabattu s olivami a sušenými rajčaty krok za krokem

6. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 663 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 607
    • Radka
      Radka

      Na nastrouhané brambory nalít hrnek vřelého mléka. Brambory netmavnou. Dávám i kmín drcený, hrstku vymačkaného zelí, kousek nadrobno nakrájené slaniny. Taky hrstku hub není špatné přidat.

      25.02.2020 09:03:51

    • Toky
      Toky

      Kmín

      Kde je kmín? Fušeři.

      29.01.2020 16:06:47

    • mirka
      mirka

      Komentář k receptu Bramboráky

      pravda, česnek i marjánka musí být z bramboráku cítit, my do čmundy vejce nedáváme, s mlékem opatrně a po jaru již není potřeba ani moc mouky, smažíme na malém množství sádla a jsou křupavé

      21.01.2020 07:42:52


    • Milan Malý
      Milan Malý

      Bramboráky??

      Bramboráky bez trochy pepře a několika stroučků česneku není ten pravý bramborák. A co takhle trochu hladké mouky pro lepší soudržnost a křupavost??

      04.01.2020 18:26:53

    • Miroslav Kavalír
      Miroslav Kavalír

      ještě navrch namažu švestkovými povidly. Zdá se v chuti protichůdně, někdo to nezvládá

      01.01.2020 08:36:20

    • Ota
      Ota

      Všeho moc škodí

      Dám vám radu s tím česnekem že ho máte rádi nemusíte ani dělat bramborák jezte ho rovnou syrový, já zažil že jeden amatér mi udělal moje oblíbeně Chili Con Carne kde dal tolik chili že jste nevěděl co jíte hodně legrace šlo to do hajzlu bylo to k ničemu tak je to i s tím česnekem.

      02.11.2019 05:26:52

    • sikulka
      sikulka

      co ještě?

      Já dávám ještě uzené maso na kostičky a kyselé zelí - taky dobré......a souhlasím s tím česnekem, bramboráky musí " smrdět " od česneku. Komu česnekový odér vadí, ať to nejí.

      01.04.2019 12:27:28


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.