reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 661×

    4,3 46661
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 567
    • Mirka
      Mirka

      Tak ja nepridavam ani mleko, ani jogurt, ale sladkou smetanu-trosku! a protoze ziji na Floride, tak nepouzivam majoranku, ale oregano, ktere se tady hodne pouziva do cehokoliv, ne vice jak dve vejce, mouku jedine hladkou, sul, pepr a take rosemary-garlic koreni a jednu celou hlavicku cesneku a brambory musi byt postrouhany na jemno(voda samozrejme vymackana), opecu nejdriv z jedne strany do zlatova, pak otocim a udelam z druhe strany, ale nez se staci z te druhe strany opeci do krupava, tak na polovinu naskladam bud hermelin, nebo kureci masicko se zeleninou a prehnu a teprve ted pekne do zlatova vypecu. Tak a ted to je ta prava mnamka z Floridy! Kdo ma rad kysane zeli podusene s dobrou klobasou, muze pouzit i tohle. Tak dobrou chut!!!Mirka

      24.02.2007 22:25:30

    • filip
      filip

      Vyzkoušeli jsme doma bramborák zahuštěný dle Tondy místo moukou strouhankou, bomba. Fakt vynikající.

      20.02.2007 18:53:04

    • zdeněk
      zdeněk

      bramborak recept od Zuzky

      toto byl první placek , ktery se mi kdy povedl

      29.01.2007 12:12:24


    • milan
      milan

      Zkusil jsem bramborák se všemi možnými přísadami,ale surový je nejlepší. A vzkaz pro ty kteří pouze kritizují-jděte se vycpat,pravděpodobně Vám vaří maminka a vy umíte spálit i vou.

      06.01.2007 22:24:49

    • tonda
      tonda

      zkuste jinak zahustit

      Obvykle udělám řidší těsto, které v závěru patlání zahustím obyčejnou strouhankou,když se to trefí, je bramborák nádherně křupavý. No a na bramborák potom pravé kysané zelí.

      15.12.2006 23:41:24

      • lucka
        lucka

        Re: zkuste jinak zahustit

        sakra a já kysané zelí tak miluju, dneska se chystám vařit malinké bramboráčky s masovou směsí, ale asi si místo masa dám zelí!!

        06.01.2007 10:12:19

    • Apolenka
      Apolenka

      S hermelínem

      Na polovinu usmaženého bramboráku položím na plátky nakrájený hermelín a překryji druhou půlkou. Horkem se sýr rozpustí a je to velká dobrota. Může se dát i příčně rozkrojený celý sýr a dát na chvilku do mikrovlnné trouby, nebo zapéct. Takto se podává i v jedné naší restauraci.

      07.12.2006 14:04:36

    • marcela
      marcela

      jemnější na chuť..

      Když přidáte do těsta ještě špetku prášku do pečiva jsou pak bramboráky nadýchanější a rozplývají se na jazyku...ráda je pak zapíjím mlékem)))) mňam..

      16.11.2006 14:47:41

    • TTUPA
      TTUPA

      BRAMBORÁKY

      JE DOBRÉ DÁT NA BRAMBORÁK OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY A ZAKRÝT JE DALŠÍM BRAMBORÁKEM.DÁME DO MIKROVLNKY PRIHŘÁT A DÍLO JE HOTOVÉ!

      06.11.2006 19:45:55


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.