reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 661×

    4,3 46661
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 546 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 567
    • Veronika
      Veronika

      Stačí mít selský rozum....ten kdo ho nemá,tak bohužel...:o) Recept je ok :o)

      19.12.2010 11:58:40

    • Jana
      Jana

      Tradicni recept, az na ten cesnek pro uplne zacatecniky. Nekomu se to zda malickost, ale kdo to nezna, nevi.

      14.12.2010 11:29:47

    • pejsek
      pejsek

      Tak jsem to udělal přesně podle receptu a teď mi řekněte, co mám udělat s tím česnekem, kterýž mi tu zbyl na stole? Nikde o něm ani zmínka, kam jej vrazit?

      13.12.2010 13:34:14


    • jiri
      jiri

      Tak ja dnes bramboraky delam moji americke manzelce a nestacime se olizovat.....nechapu jak to muze nekdo zvorat haha...dobrou chut vsem kdo si pochutnavaji na bramborakach:-)

      08.12.2010 03:08:58

    • Petra
      Petra

      Tak, moje první bramboráky a VYNIKAJÍCÍ!!!! Příště zkusím nastrouhat na hrubo.

      Arnošte, jestlipak to nebude rukama, co? Když jsem je já dělala úplně poprvý a povedly se na 1*!

      25.11.2010 15:27:51

    • betunak
      betunak

      neuveritelne

      bramboraky si delam i na vandru ve vicku od esusu a da se to uplne v pohode natoz doma.

      19.11.2010 10:45:50

    • misofka
      misofka

      Občas se mi zdá že tyto stránky navštěvujou uplně neschopní lidi.Bramboráky jsem dělala podle tohoto receptu a byly výborné.Za to že je někdo levej,tak za to ty bramboráci nemůžou :))

      18.11.2010 18:34:28

    • miska
      miska

      Proč se mi pořád rozpadávají? Pomooc!

      09.11.2010 22:22:58

      • Čik
        Čik

        Musíš sladit poměr mouky a vejce do těsta.Když to přeženeš,tak je z toho buchta a když dáš málo,tak se to trhá...

        10.11.2010 19:19:07

    • Tereza
      Tereza

      příště trochu doladím koření a bude to eňo ňuňo :)

      08.11.2010 10:53:42


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.