reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 661×

    4,3 46661
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 567
    • Prcek
      Prcek

      Děkuju za recept moc vyborny doma pochaleno

      11.04.2012 12:50:16

    • JIHA294
      JIHA294

      bramboráky s pivem

      Místo mlékaje možno přidat pivo, pokud je zrovna otevřené.Jinak dopít k této pochoutce. Kmín taky je dobré přidat.

      11.04.2012 12:32:23

    • Jancito
      Jancito

      Dobry bramboraky

      .

      10.04.2012 21:44:30


    • denamat
      denamat

      Bramboráčky jsou výborné, jen jsem udělala malou změnu, místo mléka jsem přidala bilý jogurt, jsou tak velmi lehké a křupavé.

      Dala jsem si je s nasekanou zeleninou (čerstvá brokolice, paprika, rajčata, okurek)

      Velmi lahodná večeře.

      07.04.2012 17:00:35

    • Kulda
      Kulda

      jednoduchá rychlá bašta

      klasická česká bašta za pár minut hotová :-)

      05.04.2012 11:41:10

    • micer
      micer

      Tak jsem to zkusil a povedlo se, bramboraky byly vyborne. :-) btw, v popisu chybi, ze mame pridat cesnek...

      25.03.2012 14:21:27

    • Martina
      Martina

      tak dnes to také zkusím...tak uvidím a dám vědět.....

      24.02.2012 18:17:32

    • Verunka
      Verunka

      I když jsem je dělala poprvé, moc se povedly a všem chutnaly. Moc dobré!

      20.02.2012 11:57:08

    • bohuna
      bohuna

      My v Krkonoších děláme HANUŠKY,to je obdoba bramboráků,ale bez koření a česneku.Peče se to na sucho na pomazaném plátu slaninou.po upečení se namažou přetaveným másem,nebo se smočí do smetany a k tomu hrnek bílé kávy,,to je ohromná dobrota.

      07.02.2012 11:35:37


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.