reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 668×

    4,3 46668
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 568
    • Lenka
      Lenka

      tolik řečí kvůli obyč.bramboráku?Zák. těsto je to pravé a každý si je vylepší podle svého.

      09.08.2007 23:06:41

    • Pilda
      Pilda

      hladká mouka

      Díky za recept, ale chybí mi tam napsané, že tam má být hladká mouka. Já tam dal polohrubou... ale v poho, je to dobré. :)

      04.08.2007 15:03:47

    • Jařenka
      Jařenka

      bramborákopizza

      Tohle základní těsto na bramborák dám na plech a upeču v troubě,ale jen na půl.V kečupu rozmíchám koření na pizzu a napatlám to na bramborák a pak naskládám slaninu,papriky a všechno ostatní jako na pizzu,zasypu strouhaným sýrem a dopeču.MŇAM!!!

      06.02.2007 22:53:28


      • renca01
        renca01

        Re: bramborákopizza

        Moje babička z podještědí pekla bramborák na plechu a celý ho pokladla švestkami - čerstvými půlkami bez pecek, masíčkem nahoru. Nedávala moc česneku ani soli, těsto spíš jemnější. Ale fakt doporučuju, je to zajímavá slanosladká kombinace. A když ho dělám já, vždy si na babičku vzpomenu, což je taky fajn :-)

        16.08.2007 14:51:03

      • Martin
        Martin

        Re: bramborákopizza

        No tak přesně tohle mě napadlo asi před 14 dni ale ještě jsem to nezkusil. asi do toho zítra půjdu :-))

        20.08.2007 22:31:50

    • Pepino
      Pepino

      Cmunda - Posledni prisada

      Ahoj lidicky, dejte si pozor, abyste tam namisto majoranky nedali marijanku, to by vam ty bramboraky doma k veceri asi teprve nechutnali... :o) Ted ale vazne. Moje maminka obcas namisto na panev s olejem nalije testo do plechu a necha to v troube zapect. Neni to sice tak krupave, ale neni treba tolik oleje a je to o neco jina, hutnejsi chut... Doporucuji v pripade, kdy nechcete stat u plotny, ale sednout k telce... Pa Pepino

      19.01.2007 15:24:12

      • Petr
        Petr

        Re: Cmunda - Posledni prisada

        Jako ostatní staromilci rozhodně nedoporučuji zahušťovat jinou, než hrubou moukou (nebo strouhankou), a i to jen velmi opatrně, jinak se z bramborákové směsi stane bramborové těsto (souhlasím s dávkováním 2 kg brambor a hrst HRUBÉ mouky). Ne, že by nebylo dobré, ale už to není cmunda = český bramborák. Moraváci míchají do směsi kyselé zelé - je to skvjelé a hlavně lehčí na trávení. Poláci jedí bramboráky zásadně sladké - s marmeládou, mrkví a pocukrované (mně to tedy bez cibule a česneku nechutná, ale jim asi ano). A co se stravitelnosti týče: Nezapomínejme, že ten pravý a původní bramborák se vždy připravoval na tálu - tedy na plotně a nasucho BEZ TUKU. BTW: Co mne docela děsí, jsou některé vypjatě emotivní netolerantní příspěvky...

        06.08.2007 22:48:46

    • babca
      babca

      Dělám zrovna takový, strouhám brambory nahrubo a jako příloha je moc dobrý špenát. Na pánev dávám dva menší bramboráky, aby byly křupavé okraje.

      31.10.2006 19:32:30


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.