reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 827×

    4,3 46827
  • 1 hod

  • 453×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 789 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!

4. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 827 hodnocení

Inspirováno Itálií: Slaný koláč Caprese krok za krokem

3. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

Dezert na neděli: Borůvkové domácí tiramisu krok za krokem

2. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 606 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou

31. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

31. 7. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 611
    • pepa dostál
      pepa dostál

      já dávám ještě více česneku je zdraví

      26.05.2019 11:36:43

    • Ota
      Ota

      2až 3 stroužky je dost

      2až 3 stroužky pro člověka který nemá spálené chuťové buňky je akorát,Všeho z mírou.Toje asi tak když do guláše dáte tolik feferonek že se to nedá jíst a ta radost toho kuchaře co že to uvařil že se to nedá sníst.Takže s tím česnekem je to samý.

      26.05.2019 04:26:28

    • Dilina
      Dilina

      re:bramborak

      More pochutnal jsem si

      30.04.2019 13:54:26


    • Bobo indian
      Bobo indian

      dá se udělat bez tuku na teflonové pánvi tzv. dietně.Mám to vyzkoušené.

      27.04.2019 23:02:30

    • sikulka
      sikulka

      co ještě?

      Já dávám ještě uzené maso na kostičky a kyselé zelí - taky dobré......a souhlasím s tím česnekem, bramboráky musí " smrdět " od česneku. Komu česnekový odér vadí, ať to nejí.

      01.04.2019 12:27:49

    • sikulka
      sikulka

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      01.04.2019 12:27:39

    • Michal
      Michal

      VERY GOOD POTATO

      VERY GOOD

      21.03.2019 20:30:10

    • Roman
      Roman

      Ja do zmesi pridávam obyčajný (študentský) Salám- nastrúhaný na hrubam struhátku-cca 10 dekagramov a malú lyžičku worchestru. - Špica ! Majte sa.

      16.03.2019 20:05:31

    • Marek
      Marek

      Kecáte nesmysly,ať si je udělá každej podle svého gusta

      20.02.2019 08:45:46

    • bedmis
      bedmis

      V "Postupu" chybí česnek

      V " Postupu " chybí česnek. V jiném receptu (Tyrolské knedlíčky) zase v Postupu chybí slanina a takové chyby se v této internetové kuchařce objevují často. Jinde jsou důslednější a editují to.

      06.02.2019 00:00:28


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.