reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 854×

    4,3 46854
  • 1 hod

  • 452×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 818 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 033 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

2. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 757 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 854 hodnocení

Aby byly děti zdravé 1.díl

1. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 219 hodnocení

Kvíz pro filmové labužníky! Poznáte filmové hlášky z filmů? Otestujte se

1. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 614 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Rychlá příloha i chuťovka: Kuskusové placičky krok za krokem

1. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 698 hodnocení

Umíte správně skladovat potraviny? Prověřte se v našem testu!

1. 10. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 620
    • mirka
      mirka

      Komentář k receptu Bramboráky

      pravda, česnek i marjánka musí být z bramboráku cítit, my do čmundy vejce nedáváme, s mlékem opatrně a po jaru již není potřeba ani moc mouky, smažíme na malém množství sádla a jsou křupavé

      21.01.2020 07:42:52

    • Milan Malý
      Milan Malý

      Bramboráky??

      Bramboráky bez trochy pepře a několika stroučků česneku není ten pravý bramborák. A co takhle trochu hladké mouky pro lepší soudržnost a křupavost??

      04.01.2020 18:26:53

    • lapis
      lapis

      Samomazné bramboráky

      recept výborný, ale před vložením těsta na pánev vložím 1-2 lžíce na nudličky pokrájenou opravdu uzenou slaninu, to je pak chuť a nemusíte používat sádlo.

      13.11.2019 08:50:53


    • Ota
      Ota

      Všeho moc škodí

      Dám vám radu s tím česnekem že ho máte rádi nemusíte ani dělat bramborák jezte ho rovnou syrový, já zažil že jeden amatér mi udělal moje oblíbeně Chili Con Carne kde dal tolik chili že jste nevěděl co jíte hodně legrace šlo to do hajzlu bylo to k ničemu tak je to i s tím česnekem.

      02.11.2019 05:26:52

      • Anna
        Anna

        Re: Všeho moc škodí

        Do klasického bramboráku česnek prostě patří. Také majoránka má svůj význam, pomáhá s trávením a zklidňuje naše útroby.Jinak u nás se brambory strouhají půl na půl. Půlka na jemno a půlka na hrubé nudličky. Bramboráky jsou střapatější a křupavější.

        16.12.2019 07:51:12

    • kutil 25
      kutil 25

      Komentář k receptu Bramboráky

      je to trapné jenom bramborák kolem dokola....

      27.10.2019 08:03:42

    • mudr (tecka) novahelena
      mudr (tecka) novahelena

      Do hotového těsta přidám čertvě nastrouhanou mrkev na jemno. Bramboráky mají krásnou barvu, jsou křehčí a nasají méně oleje.

      07.10.2019 21:58:34

    • Jiří
      Jiří

      Když se z nastrouhaných brambor vytlačí " voda " a přidá se trochu mléka, pak je bramborák výrazně křehčí.

      19.09.2019 16:23:54

    • Wendy
      Wendy

      Já do bramboráků dávám jen 1 lžíci hladké mouky, aby těsto trochu vázalo. Hladká mouka způsobí, že studené bramboráky zmodrají. Jinak zásadně mouku hrubou. Ta udělá křupavé okraje. Nebát se česneku a majoránky.

      19.09.2019 10:19:32


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.