reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 819×

    4,3 46819
  • 1 hod

  • 453×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 005 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 603 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 609
    • filip
      filip

      když máte v ledničce již škvarky v sádle je dobré to dělat místo na oleji, právě na škvarkách nebo sádle, bramborák je chutnější

      16.11.2009 16:10:54

    • Jiras
      Jiras

      Zkuste bramboráky potřít trochou medu. Sice to zní divně a na pohled se to vůbec nehodí, ale chutná to opravdu dobře.

      07.08.2009 15:35:09

    • Sarka
      Sarka

      Použila jsem klasický recept od Zuzky a povedlo se na výbornou. Byly moc dobrý. Každý má jiné chuťové buňky, a proto mě opravdu dojímá, jak se tady někteří lidé předhánějí kdo má lepší recept. Každý ať si to udělá podle své chuti.

      24.06.2009 19:20:47


    • A.
      A.

      zajímavý je v bramborácích i pórek - víc křupou..

      08.03.2009 23:34:46

    • margity
      margity

      nevím ale to co nabízite je obyčejný recept,nemáte lepší?

      13.01.2009 13:24:09

      • VERA
        VERA

        Re: bramborák

        MAMINAK UDELALA JEDNOU BRAMB.PLACKU PAK UDELALA MASOVOU SMES ZABALILA TO DO PLACKY A OBALILA JAKO RIZEK A USMAZILA .REKNU VAM BYLO TO SUPERRRRRRRRRR FAKT. JO A JAK DAVALA TAM TU SMES TAK TAM DALA PLATEK SIRU A PAK TO ZABALILA DO TROJUHELNIKU A PAK OBALILA A SMAZILA

        29.02.2008 16:25:45


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.