reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 856×

    4,3 46856
  • 1 hod

  • 453×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 632
    • standa77
      standa77

      Já přidávám někdy

      já přidávám do těsta někdy slaninu a nebo strouhaný sýr

      27.08.2013 12:14:39

    • anetka (tecka) bartova
      anetka (tecka) bartova

      Doporučuji!

      Jsou výborné :) pochutnali jsme si :) Doporučuji!

      22.08.2013 10:02:19

      • babca48
        babca48

        Re: Doporučuji!

        Nemají chybu. Doporučuji všem.

        22.08.2013 11:34:51


    • OlaSm
      OlaSm

      Bramboráky

      Starý recept jako svět...hlavně, že kritizujete že jsem dala do kuchařky -Výrobu kefíru- a sama tu dáváte staré recepty, jen pozměníte název. No jo rýpalové žijí.....

      18.07.2013 12:35:41

    • Klára
      Klára

      Komentář k receptu Bramboráky

      Tenhle recept je divný udělala jse, vše podle návodu a nedrží to v celku

      11.07.2013 20:58:53

    • vklidu
      vklidu

      O mlece v bramboraku jsem jeste neslysel. Jelikoz mam alergii, tak zkouset nebudu. Kazdopadne nejlepsi je smazit na sadle. Jsou krupavejsi a chutove lepsi.

      22.05.2013 18:54:19

    • karin
      karin

      Nevěřte, že je sádlo tolik škodlivé.

      Zkuste smažit na sádle, to je teprve bašta. Navíc má sádlo jako jediný tuk tepelnou pojistku a jakmile se přepálí, tak ztmavne. Na přepáleném oleji smažíte klidně dál a nevíte o tom.

      16.03.2013 13:09:50

    • Martin
      Martin

      šlo to krásně a chutnalo

      Naposledy jsem si dělal bramboráky před deseti lety.
      A tento rok jsem se rozhodl, že se pokusím taky něco uvařit
      a světe div se, chutnalo. :-)

      16.02.2013 23:47:04


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.