reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 668×

    4,3 46668
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 568
    • Elena Krobová
      Elena Krobová

      Dobrý den,
      pisatel, který uveřejnil recept na bramborák, zapomněl uvést nejdůležitější surovinu a tou je ČESNEK. Nejlépe český. Bez česneku to není bramborák. :-)

      Tak ahoj a dobrou chuť.
      Elen

      02.06.2014 11:28:29

    • marcelina
      marcelina

      bramborák je odjakživa ze syrových brambor ..tzv. bramborák , smažený na oleji a z vařených brambor + hladká mouka jsou tzv. lokše ( bramborová placka) a ta se peče na sucho na litinovém tálu. Na Slovensku se podává ke kachně , nebo různě plněná, pomaštěná.

      27.04.2014 12:53:56


    • fr
      fr

      Komentář k receptu Bramboráky

      no já myslím že největší rozdíl je v koření a v přípravě.u nás vždycky bylo tak že bramborové placky byly suché dělané v troubě.a i chut je z uvařených brambor jiná.ale asi je to jako se vším-jiný kraj-jiný mrav. :-D

      29.03.2014 13:00:27

      • Kočí
        Kočí

        Re: Komentář k receptu Bramboráky

        Proboha v troubě?Moje babička na tálovkách jen tak.Pak potřit vepřovým sádlem.Toť vše.Nechápu vaše komentáře.Bramboráky ze syrových brambor,bramborové placky z vařených.Hotovo přes to vlak nejede.Bramboráky,cmunda,bram borový placek je jedno a to samé.Patří mezi i to sejkory.strouhanec .Krajové názvy.

        29.03.2014 18:10:11

    • Michaela333
      Michaela333

      Zdravíkm, hladká mouka do brmboráků? To je pro mne trochu novinka. Odjakživa dáváme hrubou. Jinak se z toho stane bramborová placka. Ale to je asi pouze má zkušenost.

      19.02.2013 12:23:16

      • Martin
        Martin

        bramborová placka? :-D

        Jaký je rozdíl mezi bramborákem a bramborovou plackou? :-D

        16.03.2013 09:10:23


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.