reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 795×

    4,3 46795
  • 1 hod

  • 450×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 741 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 981 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 795 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 765 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

22. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 654 hodnocení

Recept na výborný rebarborový koláč krok za krokem

21. 5. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 601
    • lhub
      lhub

      Zásadní nedostatek bramborákových receptů

      Zásadním nedostatkem všech bramborákových receptů je nepřítomnost cibule! Bez cibule to jsou jen suché bramborové placky! Kolik brambor, tolik cibule!

      19.05.2020 01:00:13

    • pepa
      pepa

      Příspěvek.txt

      dobře boomře

      03.03.2020 11:32:51

      • mrdka
        mrdka

        Re: Příspěvek.txt

        a musí pak smrdět kunda česnekem

        13.05.2020 09:18:33


    • dzixy
      dzixy

      bramborák bez česneku??

      I když se do bramboráku může dát cokoliv, a takové jsem již jedl, nejlepší je, když do uvedeného receptu ještě přidáme několik stroužku utřeného česneku. Diskuitér Tom píše, že po takových bramborácích jeden " smrdí " . Omyl, není to vůbec cítit, zejména ne, když se k bramboráku vypije kyška, podmáslí, nebo jenom obyčejný mléčný nápoj. A takové malé bramboráky jsou vynikající přílohou ke šťávě z dušených mas.

      03.04.2019 19:18:00


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.