reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 501×

    4,3 46501
  • 1 hod

  • 438×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Bramboráky

Celkový počet komentářů: 490
  • Martin Nogol
    Martin Nogol

    Vyborny recept

    Vyborny recept. Pridal jsem slaninu a nivu :)

    09.02.2015 19:22:15

  • Lucy
    Lucy

    Komentář k receptu Bramboráky

    Bramboráky chutnaly. Jen jsem dělala přesně podle postupu a protože ingredience obsahují česnek, ale v postupu není, tak jsem na něj málem zapomněla.

    28.01.2015 09:29:00

  • Ája007
    Ája007

    Nač dávat mouku ?

    Mám bezlepkovou dietu, tak do bramboráku nedávám vůbec mouku. I tak se při smažení netrhají a jsou krásně křupavé. Brambory obsahují bramborový škrob a to stačí.

    26.01.2015 10:05:24

  • Péťa
    Péťa

    Děkuji za recept,výborné.

    15.01.2015 00:44:40

  • šušnina
    šušnina

    Bramboráky

    Teď jsem je dodělala a jsou super,dělala jsem je se špaldovou moukou jako prababička a vynikající.Díky
    P.S.Dala jsem víc česneku,máme ho rádi.

    19.12.2014 13:08:50

  • lucka
    lucka

    hamííííí

    moc dobrý !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

    19.11.2014 18:59:57

  • Jozef Kubala
    Jozef Kubala

    Bramboráky-podlesníky, na sk zemialové placky

    Robím to tak isto, ako je uvedený recept, no ja ešte predom usmažím na malé kúsky nakrájanú údenú oravskú slaninku na nej orestujem cibuľku a štipku červenej mletej papriky a šup s tým do pripraveného cesta-zmesy. Vyprážam na bravčovej masti. Dobrú chuť.

    17.11.2014 13:15:51

  • Raděnka :-)
    Raděnka :-)

    PARÁÁÁÁÁDA!!! :--)))

    MMMMMJAM!! :-) ..přidala jsem si točený a paráááda!!! ..ještě kmínek a ten česnek.. a móóóóóc mi chutnají!! :-) ..jdu si dát dalšííí! :-D ..DÍÍÍKY ZA RECEPTÍK! :-)

    24.10.2014 16:46:43

    • lenuleee
      lenuleee

      Re: PARÁÁÁÁÁDA!!! :--)))

      Já nevím, za jakej recept někteří děkujete, vždyť přidáním uzeniny z toho uděláte jiný jídlo.... něco jinýho, než napsala autorka receptu :-O

      28.10.2014 01:09:05

Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.