reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 595×

    4,3 46595
  • 1 hod

  • 442×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 533
    • dasena
      dasena

      mazaci sýr

      Je jedno jak si ten bramborák uděláte, ale až ho upečete, tak si zkuste namazat mazacím sýrem, hm....

      15.04.2006 17:53:52

    • kubanef
      kubanef

      eňo ňuňo že

      fak jsou velice ggggggggggooooooooooodddddddddd

      12.04.2006 23:21:21

    • Nini
      Nini

      Nakrájejte tam i tvarůžky. Mňaminka...

      29.03.2006 15:00:41


    • zbyněk
      zbyněk

      ja pridavam na hrubo nastrouhanou cihlu kazdy podle chuti

      21.03.2006 16:05:28

    • mirka
      mirka

      přidejte houby

      Když mám sušené houby tak je přidávám do těsta,nejdříve houby nechte namočené vo vodě.

      14.03.2006 10:49:18

    • Petr
      Petr

      A co kmín?

      Sůl, pepř, majoránka a k m í n. Brambory napůl nahrubo a najemno. Vymačkat šťávu do hrnku, po pěti minutách slít a usazený škrob vrátiti zpět (není třeba mouka), osmažené osušit papírovým ubrouskem.

      13.03.2006 07:13:11

    • Milošek
      Milošek

      další verze

      Já dávám místo poloviny mouky strouhanku a dělám dvě šišaté menší placky na pánvičce= mám více křupavých okrajů

      09.03.2006 17:39:06

    • Aleny
      Aleny

      bramborák se škvarkama

      Moje maminka do bramboráku přidává také škvarky a jsou také moc dobré. Radím vyzkoušet.

      03.03.2006 10:40:04

    • tatka
      tatka

      více chuti

      Zkušte přidat na drobno nakrájený šnytlík (pažitku), uvidíte sami, co to s bramborákem udělá.

      23.02.2006 16:50:56

    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.