reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 588×

    4,3 46588
  • 1 hod

  • 442×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 531
    • Karel
      Karel

      Chybí tam nastrouhanáná cibule a česnek -potom je to k jídlu

      05.08.2006 22:26:26

    • Helena
      Helena

      Já dávam na kostičky kus bratislavy nebo uzený špek.

      01.06.2006 15:31:15

    • Agáta
      Agáta

      Re: dobrotka

      já místa mléka dávám do bramboráků vaničkový tvaroh nebo zakysanou smetanu :-)

      23.05.2006 07:34:40


    • sledvik
      sledvik

      Do bramboraku dat polohrubou mouku misto hladké jsou křupavějši vyskoušejte

      14.05.2006 22:58:17

    • Jane
      Jane

      s kečupem a zelím

      Já jsem naší rodinu naučila na pokečupované bramboráky :). Udělám větší placky, potřu kečupem, pokladu kysaným zelím a zaroluju jako palačinku. Je to vynikající! známí se na mě koukali divně, že prý bramboráky kečupem kazím, ale pak uznali, že je to opravdu dobré.

      22.04.2006 19:36:06

    • dasena
      dasena

      mazaci sýr

      Je jedno jak si ten bramborák uděláte, ale až ho upečete, tak si zkuste namazat mazacím sýrem, hm....

      15.04.2006 17:53:52

    • kubanef
      kubanef

      eňo ňuňo že

      fak jsou velice ggggggggggooooooooooodddddddddd

      12.04.2006 23:21:21

    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.