reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 523×

    4,3 46523
  • 1 hod

  • 439×

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 495
    • Jestřáb
      Jestřáb

      Komentář k receptu Bramboráky

      Nevím proč se tady dohadujete. Co rodina, to jiný recept na bramborák. Já do něj například dává ještě houby, nebo uzené, prostě co je. Jen v tomto receptu je málo česneku. Na 1 kg brambor je potřeba mini 6-8 stroužků Záleží na velikosti. Brambory strouhám půl na jemno a půl na hrubo. Ještě přidávám pokud je, cuketu na hrubo nastrouhanou. Někdy je nutno přidat i mouku, ale než hladká, tak je lepší polohrubá.

      17.08.2015 11:30:13

    • BRONA
      BRONA

      Komentář k receptu Bramboráky

      Bramboráky bez česneku????? Tak to musí být stejný hnus jak recepty blba z Primy Ládi Hrušky,nebo jak se ten zloděj receptů našich babiček jmenuje:-)))))))

      20.12.2014 19:36:22

    • Finist
      Finist

      Komentář k receptu Bramboráky

      Recept dobrej, akorát mi tam chybí česnek, já dávám i špetku kmínu a na kostičky nakrájenej kabanos. A hlavně brambory nestrouhám, nehodlám si přivodit tenisovej loket, melu je na mašince na maso, je to daleko rychlejší a bramboráky tolik nesají tuk jako ty z nastrouhaných brambor.

      17.10.2014 13:53:55

    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.