reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 754×

    4,3 46754
  • 1 hod

  • 447×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 704 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 941 hodnocení

5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?

9. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 679 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří

8. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 743 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 588
    • lapis
      lapis

      Samomazné bramboráky

      recept výborný, ale před vložením těsta na pánev vložím 1-2 lžíce na nudličky pokrájenou opravdu uzenou slaninu, to je pak chuť a nemusíte používat sádlo.

      13.11.2019 08:50:53

    • kutil 25
      kutil 25

      Komentář k receptu Bramboráky

      je to trapné jenom bramborák kolem dokola....

      27.10.2019 08:03:42

      • lepenice
        lepenice

        Re: Komentář k receptu Bramboráky

        Tak z toho urob Lepenici

        15.12.2019 19:21:05


    • mudr (tecka) novahelena
      mudr (tecka) novahelena

      Do hotového těsta přidám čertvě nastrouhanou mrkev na jemno. Bramboráky mají krásnou barvu, jsou křehčí a nasají méně oleje.

      07.10.2019 21:58:34

    • Jiří
      Jiří

      Když se z nastrouhaných brambor vytlačí " voda " a přidá se trochu mléka, pak je bramborák výrazně křehčí.

      19.09.2019 16:23:54

    • Wendy
      Wendy

      Já do bramboráků dávám jen 1 lžíci hladké mouky, aby těsto trochu vázalo. Hladká mouka způsobí, že studené bramboráky zmodrají. Jinak zásadně mouku hrubou. Ta udělá křupavé okraje. Nebát se česneku a majoránky.

      19.09.2019 10:19:32

    • Helena
      Helena

      Zkuste mouku nahradit jemne mletou strouhankou. Od té doby, co jsem to zkusila, mouku nedávám. Bramboráky jsou křupavější a do zlatova.

      13.07.2019 22:49:08

    • Zdeněk
      Zdeněk

      Bramborák v troubě

      Místo pánve jsem zkusil bramborák na plechu v troubě. Na pečící papír jsem nandal 8-10cm kolečka bramborákového těsta a dal do trouby. Každé těsto a je jich hodně, má svůj čas pečení,tak je potřeba hlídat. Teplota je asi 180-200 stupňů. Výsledek-křupavé nemastné bramboráčky-perfektní.

      06.07.2019 15:45:46

      • Eva
        Eva

        Re: Bramborák v troubě

        V troubě pekla moje teta,ale to byla trouba v kamnech na dřevo a těsto pekla v železném pekáči vymazaném sádlem. Po upečení potřela i vrch máslem nebo sádlem. Lepší jsem nejedla a pokud nebudu mít ten železňák tak asi ani neupeču.

        12.07.2019 20:36:04


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.