reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 541×

    4,3 46541
  • 1 hod

  • 439×

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 503
    • Mirka
      Mirka

      Tak ja nepridavam ani mleko, ani jogurt, ale sladkou smetanu-trosku! a protoze ziji na Floride, tak nepouzivam majoranku, ale oregano, ktere se tady hodne pouziva do cehokoliv, ne vice jak dve vejce, mouku jedine hladkou, sul, pepr a take rosemary-garlic koreni a jednu celou hlavicku cesneku a brambory musi byt postrouhany na jemno(voda samozrejme vymackana), opecu nejdriv z jedne strany do zlatova, pak otocim a udelam z druhe strany, ale nez se staci z te druhe strany opeci do krupava, tak na polovinu naskladam bud hermelin, nebo kureci masicko se zeleninou a prehnu a teprve ted pekne do zlatova vypecu. Tak a ted to je ta prava mnamka z Floridy! Kdo ma rad kysane zeli podusene s dobrou klobasou, muze pouzit i tohle. Tak dobrou chut!!!Mirka

      24.02.2007 22:25:30

    • filip
      filip

      Vyzkoušeli jsme doma bramborák zahuštěný dle Tondy místo moukou strouhankou, bomba. Fakt vynikající.

      20.02.2007 18:53:04

    • zdeněk
      zdeněk

      bramborak recept od Zuzky

      toto byl první placek , ktery se mi kdy povedl

      29.01.2007 12:12:24

    • Zuzana 2
      Zuzana 2

      ještě moje bramboráčky tu nebyly

      Nastrouhám oloupané brambory na hrubo a ochutím solí,česnekem,majoránkou,mletým kmínem podle chuti a pepřem, bez vajec,bez mouky,bez mléka. Přímo obracečkou dám hmotu na teflonovou mírně tukem vymazanou pánev a uplacávám hmotu a peču.Škrob z brambor udělá svoje, hezky to drží pohromadě a je placka křupavá. Dá se ozdobit různě, hořticí a cibulí, nebo pokečupovat a posypat sýrem, nebo poklást číničkou, fantazii se meze nekladou. Obvykle počítám s 1 kusem na osobu a tvořím ho asi tak ze 3 kusů větších brambor. Někdy okořením jen muškátovým oříškem a říkáme tomu resti a je to fakt dost dobrý, zkuste.....:-))

      30.10.2006 15:11:38

    • zulu
      zulu

      vylepseny bramborak

      zkuste misto mleka pridat bily jogurt, bramboraky jsou pak mnohem krupavejsi.

      14.12.2005 10:47:08

      • Pavel
        Pavel

        Re: vylepseny bramborak

        tak jsem to zkusil.. bohužel... bramborak se pripíká a nejde usmazit brambory jsou uvarene a ne osmazene, protoze se tam ten jogurt pripíká.

        05.03.2006 14:03:13

      • Ivana
        Ivana

        Re: vylepseny bramborak

        Já dávám místo mlíka kefír (a to do většiny receptů) a funguje to skvěle a všude a kromě konzistence to zlepší i chuť a je to zdravější :-) Připékání se mi děje jen tehdy, když těsto naleju do málo rozehřáté pánve, jinak ne. Ovšem klasický bramborák miluju i s tím mlíkem - nejraději si ho dám s hromádkou kysaného zelí :-)

        25.07.2006 11:44:52

      • frosty22
        frosty22

        Re: vylepseny bramborak

        no my dáváme do bramboráku plátky čunky a ještě kuřecí řízek.. a nakonec já osobně si na celý bramborák vyždímám půlku pomeranče > opravdu chutné a krásně to zvláční!

        09.03.2007 16:23:55

    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.