reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 503×

    4,3 46503
  • 1 hod

  • 438×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Bramboráky

Celkový počet komentářů: 490
  • Apolenka
    Apolenka

    S hermelínem

    Na polovinu usmaženého bramboráku položím na plátky nakrájený hermelín a překryji druhou půlkou. Horkem se sýr rozpustí a je to velká dobrota. Může se dát i příčně rozkrojený celý sýr a dát na chvilku do mikrovlnné trouby, nebo zapéct. Takto se podává i v jedné naší restauraci.

    07.12.2006 14:04:36

  • marcela
    marcela

    jemnější na chuť..

    Když přidáte do těsta ještě špetku prášku do pečiva jsou pak bramboráky nadýchanější a rozplývají se na jazyku...ráda je pak zapíjím mlékem)))) mňam..

    16.11.2006 14:47:41

  • TTUPA
    TTUPA

    BRAMBORÁKY

    JE DOBRÉ DÁT NA BRAMBORÁK OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY A ZAKRÝT JE DALŠÍM BRAMBORÁKEM.DÁME DO MIKROVLNKY PRIHŘÁT A DÍLO JE HOTOVÉ!

    06.11.2006 19:45:55

  • Maja
    Maja

    cuketu ráda nemám,jediné kde mi nevadí je opravdu bramborák,,jinak jsem si rozšířila obzory,s čím se dají jíst bramboráky,ne že bych to chtěla všechno ochutnat,to zas tak odvážná nejsem,i když ráda zkouším a ochutnávám nové věci!! my doma máme rádi bramboráky se zapečenou kotletou uvnitř,a nebo přehnuté a naplněné masovou směsí.

    10.10.2006 20:14:49

  • Blahoš
    Blahoš

    Bramborák s cuketou

    Těsto základní,místo hladké mouky zkuste dát dětskou krupičku a přidejte nastrouhanou cuketu-nesmí jí být moc.(Asi jednu čtvrtinu objemu těsta).Uvidíte že je to ta nejjemnější a nejkřupavější cmunda jakou jste jedli.

    05.10.2006 09:47:26

  • kateřina
    kateřina

    moc dobry

    01.10.2006 16:20:12

  • Katuš
    Katuš

    a vůbec....du si ho udělat....jak to tu čtu dostala sem na něho šílenou chuť

    10.08.2006 14:49:28

  • Karel
    Karel

    Chybí tam nastrouhanáná cibule a česnek -potom je to k jídlu

    05.08.2006 22:26:26

  • Bob
    Bob

    Kde je cesnek?

    02.08.2006 19:15:14

Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.