reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 523×

    4,3 46523
  • 1 hod

  • 439×

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 495
    • Lenka
      Lenka

      tolik řečí kvůli obyč.bramboráku?Zák. těsto je to pravé a každý si je vylepší podle svého.

      09.08.2007 23:06:41

    • Pilda
      Pilda

      hladká mouka

      Díky za recept, ale chybí mi tam napsané, že tam má být hladká mouka. Já tam dal polohrubou... ale v poho, je to dobré. :)

      04.08.2007 15:03:47

    • Pepino
      Pepino

      Cmunda - Posledni prisada

      Ahoj lidicky, dejte si pozor, abyste tam namisto majoranky nedali marijanku, to by vam ty bramboraky doma k veceri asi teprve nechutnali... :o) Ted ale vazne. Moje maminka obcas namisto na panev s olejem nalije testo do plechu a necha to v troube zapect. Neni to sice tak krupave, ale neni treba tolik oleje a je to o neco jina, hutnejsi chut... Doporucuji v pripade, kdy nechcete stat u plotny, ale sednout k telce... Pa Pepino

      19.01.2007 15:24:12

      • Petr
        Petr

        Re: Cmunda - Posledni prisada

        Jako ostatní staromilci rozhodně nedoporučuji zahušťovat jinou, než hrubou moukou (nebo strouhankou), a i to jen velmi opatrně, jinak se z bramborákové směsi stane bramborové těsto (souhlasím s dávkováním 2 kg brambor a hrst HRUBÉ mouky). Ne, že by nebylo dobré, ale už to není cmunda = český bramborák. Moraváci míchají do směsi kyselé zelé - je to skvjelé a hlavně lehčí na trávení. Poláci jedí bramboráky zásadně sladké - s marmeládou, mrkví a pocukrované (mně to tedy bez cibule a česneku nechutná, ale jim asi ano). A co se stravitelnosti týče: Nezapomínejme, že ten pravý a původní bramborák se vždy připravoval na tálu - tedy na plotně a nasucho BEZ TUKU. BTW: Co mne docela děsí, jsou některé vypjatě emotivní netolerantní příspěvky...

        06.08.2007 22:48:46

    • Miruška
      Miruška

      Je skvělé jak pár placek "blbýho"(bez urážky)bramboráku dokáže rozpoutat debatu.Já dělám bramborák jako Zuzka,to je klasika.A nám tak doma chutná.

      12.01.2007 00:15:28

    • babca
      babca

      Dělám zrovna takový, strouhám brambory nahrubo a jako příloha je moc dobrý špenát. Na pánev dávám dva menší bramboráky, aby byly křupavé okraje.

      31.10.2006 19:32:30

      • Zdenda
        Zdenda

        Re: je dobrý

        No po tech tvaruzkach bych asi umrel na zapach a v kuchyni by zustal dalsi rok, ale chutove to muze byt docela jedinecny zazitek, tj

        12.07.2007 14:39:26

    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.