reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 501×

    4,3 46501
  • 1 hod

  • 438×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Bramboráky

Celkový počet komentářů: 490
  • Luděk
    Luděk

    něco mi tam chybí

    Bez česneku je bramborák jako bez nohy. Není od věci i troška kmínu. A pomletý salám mi tam určitě chybí. Zkuste tam postrouhat i trochu cibule a uvidíte tu chuť.

    13.12.2007 16:05:18

  • Líba
    Líba

    Moje babička k bramborákům...u nás "vošouchům" dávala brusinkový kompot, nebo zelí...dobrota ;-) L.

    01.03.2007 23:23:22

  • Doktor
    Doktor

    Bramborák de luxe

    Brambory nastrouháme na hrubo, přidáme totéž množství hrubé mouky a zalijeme 1/4 - 1/3 lt vody, vymícháme v řidší těsto, přidáme na drobné kostičky angl. slaninu, pepř, majoránku a se solí utřených 5-10 stroužků česneku, nakonec přidáme olej a vymícháme v pěkné řidší těsto. Pečeme na rozehřáté pánvi, jen lehce vymaštěné olejem. Bramboráky jsou bez vajec a hladké mouky rozhodně lehčí, křupavější a chutnější než "podrážky" podle bramborákového receptu Zuzky.

    30.12.2004 03:22:26

    • Zlata
      Zlata

      Re: Bramborák de luxe

      Bramborák de luxe jsem vyzkoušela, ale nijak luxusní mi nepřišel. Nebyl špatný, ale o tolik lepší taky ne. Vrátím se asi k tomu starému.

      10.05.2006 11:37:02

    • iza
      iza

      Re: Bramborák de luxe

      Tolik mouky, to snad nemůže být moc dobré.

      16.05.2006 10:34:35

    • Pop
      Pop

      Re: Bramborák de luxe

      Ty si maggor, hnussss

      14.06.2006 09:02:40

    • kuchařka
      kuchařka

      Re: Bramborák de luxe

      takto ničit skvělý recept na brámborák to snad není možné. Vůbec to nepovažuji za bramborák de luxe. Bramborák je tradiční Jihočeské jídlo a není jej třeba kazit.

      13.03.2007 12:32:35

    • Hanka
      Hanka

      S čím bramborák?

      My je jíme se zeleninou...Ale s kečupem to také není špatné..jelikož nejím tatarku tak si to nedovedu představit ale to j jen věc názoru...

      19.02.2008 15:28:46

Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.