reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 501×

    4,3 46501
  • 1 hod

  • 438×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Bramboráky

Celkový počet komentářů: 490
  • Ditka
    Ditka

    Pitomý dodatek

    Já jen chtěla říct že paní v postupu nenapsala že se má přidat česnek :D:D:D, ale to já jen tak to vůbec neva každého to určitě napadne :)

    11.05.2008 18:19:47

  • WronX;
    WronX;

    dochucovadla

    Ted sme si udelali bramboracky presne podle tohodle receptu a byly LUXUSNÍ, jen jsme si je dochutili "malinkou troškou" konopie seté a výsledek je mnohem lepší, než s obyčejnou majoránkou ;)

    24.04.2008 22:36:41

  • VERA
    VERA

    Re: prosim o recept

    MILUJI BRAMBORAKY.JEN BYCH CHTELA VEDET JAKY JE POSTUP UDELAT MASOVOU SMES K BRAMBORAKU.PROSIM NAPISTE DEKUJI.MA MAMINKA TO UMI ALE NENI K MANI !!!!!!!!!!

    29.02.2008 16:35:59

  • berta02
    berta02

    ještě jednou bramborák

    Zkuste místo půlky mouky přidat strouhanku. Chuť to neovlivní a kráááásně křupe. Je to fakt dobré.

    26.09.2006 12:35:03

  • monika
    monika

    do klasického bramboráku přidat kyselé zelí v poměru brambory -zelí 2 - 1.Sníte o tři více

    17.03.2006 20:03:56

    • Staňa
      Staňa

      Re: se zelim

      Udělám bramborák, přehnu ho a dovnitř dám ohřáte škvarky, nebo jinak na kostičky připravené maso. K tomu pak jako příloha kysané zelí. Je to výborné

      08.08.2007 13:11:19

    • very
      very

      Re: se zelim

      ja tez davam kysele zely do testa a jsou super!! Ale neumivat zely jen stavu odlet jinak dobrou chut!!

      29.02.2008 16:04:45

Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.