Bramboráky

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2484745x
Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!
Komentáře receptu 479
Uvařil jsem to (Recept vařilo 434 lidí)


Postup přípravy receptu

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

autor receptu:

Bramboráky

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Bramboráky - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 2922 kJ / 698,1 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 2649 běžně 3996 Kč sleva 34 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Bramboráky byl 24.09.2008 na 2. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,2
skvělý recept
46417 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Bramboráky

Recept se nachází v 3706 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6010 receptů
Sindy
levné recepty 59 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bramboráky

Celkový počet komentářů: 10
  • Bramborák de luxe 30.12.2004 03:22:26

    Brambory nastrouháme na hrubo, přidáme totéž množství hrubé mouky a zalijeme 1/4 - 1/3 lt vody, vymícháme v řidší těsto, přidáme na drobné kostičky angl. slaninu, pepř, majoránku a se solí utřených 5-10 stroužků česneku, nakonec přidáme olej a vymícháme v pěkné řidší těsto. Pečeme na rozehřáté pánvi, jen lehce vymaštěné olejem. Bramboráky jsou bez vajec a hladké mouky rozhodně lehčí, křupavější a chutnější než "podrážky" podle bramborákového receptu Zuzky.

    • S čím bramborák? 19.02.2008 15:28:46

      My je jíme se zeleninou...Ale s kečupem to také není špatné..jelikož nejím tatarku tak si to nedovedu představit ale to j jen věc názoru...

    • Re: Bramborák de luxe 13.03.2007 12:32:35

      takto ničit skvělý recept na brámborák to snad není možné. Vůbec to nepovažuji za bramborák de luxe. Bramborák je tradiční Jihočeské jídlo a není jej třeba kazit.

    • Re: Bramborák de luxe 14.06.2006 09:02:40

      Ty si maggor, hnussss

    • Re: Bramborák de luxe 16.05.2006 10:34:35

      Tolik mouky, to snad nemůže být moc dobré.

    • Re: Bramborák de luxe 10.05.2006 11:37:02

      Bramborák de luxe jsem vyzkoušela, ale nijak luxusní mi nepřišel. Nebyl špatný, ale o tolik lepší taky ne. Vrátím se asi k tomu starému.

  • něco mi tam chybí 13.12.2007 16:05:18

    Bez česneku je bramborák jako bez nohy. Není od věci i troška kmínu. A pomletý salám mi tam určitě chybí. Zkuste tam postrouhat i trochu cibule a uvidíte tu chuť.

  • brusinky 01.03.2007 23:23:22

    Moje babička k bramborákům...u nás "vošouchům" dávala brusinkový kompot, nebo zelí...dobrota ;-) L.

Nalezeno receptů: 479
Přidat příspěvek k receptu Bramboráky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept