reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 503×

    4,3 46503
  • 1 hod

  • 438×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Bramboráky

Celkový počet komentářů: 490
  • alibaba47
    alibaba47

    To bylo radosti, není to špatný nápad!!!

    02.10.2008 08:55:13

  • Jarka
    Jarka

    s tebou bych žít nechtěl choulostivko,jde vidět,že máš dost času !

    27.09.2008 18:17:26

  • Anna
    Anna

    Dávám cuketu na hrubo nastouhanou, samozřejmě oloupanou do mletého masa - sekané. Přidám hořčici, ale ne barvenou levnou s konzervanty, tu už dávno nekupuji, česnek, majoránku, pepř, sůl, vejce, strouhanku. Ale nemám -li namočím housku do vody nebo mléka, vymačkám, vše promíchám, udělám šištičky, potřu bílkem a peču. Můžeme také přidat na jemno nasrouhaný brambor. Je to chutné, levné. A o to jde.

    26.09.2008 19:20:01

  • Anna
    Anna

    Fuj, fuj, fuj, přihřát v mikrovlnce! Jím zásadně jen čersté jídlo a když už to musí být, tak knedlíky, brambory prohřeju na pařáčku,omáčky ohřívám a vymíchám kastrole, studené palačinky nakrájím na nudličky a opeču na másle, pokud jsou už namazané marmeládou, při pečení krásně zkaramelizuje...ňam. Mikrolnnku nepoužívám, ničí chuť jídla.

    26.09.2008 19:09:26

  • juditka
    juditka

    ja do bramboraku nastrouham najemno 1 az 2 mrkve maji krasnou barvu a jsou lepsi

    26.09.2008 07:51:08

  • Jarda
    Jarda

    celeráček

    Chutná obměna bramboráku je přídavek nastrouhaného cerelu do klasického receptu. Množství dle chuti, vhodná je tak čtvrtina váhy brambor. Kdo má rád křupavé, může posypat nalité těsto na pánvi krupicí. Nebo ještě lépe potřít placku před otočením na pánvi, namočenou krupicí ve vodě.

    24.09.2008 19:58:11

  • Lairelossë
    Lairelossë

    Toš ba, že Valašský! Mňam, du na to!:o)

    23.09.2008 19:36:00

  • jarda
    jarda

    Bramboráky s kečupem, tatarkou - panebože lidí vzpamatujte se, to už máte z těch rychlých občerstvení úplně zničenou chuť? Větší hrůzu si nedovedu přestavit. Zelí, jogurt, škavrky, uzené apd. to je něco jiného to mňamka. Kečup, tatarka - fuj.

    18.09.2008 17:47:08

  • jarda
    jarda

    Co to je? To je nějakej bramborovej lívanec, to nemá s bramborákem nic společnýho, fůůůůj

    18.09.2008 17:40:32

  • Tom
    Tom

    pry jihocesky... valassky !

    28.08.2008 16:37:01

Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.