reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 524×

    4,3 46524
  • 1 hod

  • 439×

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 496
    • Miláček
      Miláček

      Jako starý kuchař vám řeknu, že se rozdělá mléko, dá vejce, sůl atd, do toho se strouhají banbory, což má za následek pravidelné rozptýlení přísad a nečernání brambor. Jinak přísady záleží na tom co komu chutná a rodinné a krajové tradici. Když to uděláte moc husté, máte základ na chlupaté knedlíky. Založte stránku na chlupaté knedlíky, uvedu, jak je dělám.

      10.10.2008 10:13:21

    • lunepo
      lunepo

      lepší a zdravější

      přátelé bramborák je ohromně dobrá mňamka. Ale zkuste místo mouky dát do těsta těsta 2-3 hrstě ovesných vloček. Budete překvapení super křupavou chutí. Dobrou chuŤ

      05.10.2008 22:45:49

    • Hanka
      Hanka

      CHleboráky

      Starý chléb nevyhazuji. Okrájím kůrku ( ale můžeme i nechat ) a nakrájím na kostky. Dám do mísy a zaleji vodou, nechám nabobtnat (asi 1 hod. ). Vymačkám z toho vodu a rozmělním v prstech, dále postupuji podle obvyklého receptu na bramboráky ( kdo co má rád ). Když mám málo chleba, přidám dvě - tři brambory. Málokdo pozná, že to není z brambor.! A pozor, mouky se tam nedává tolik co jste zvyklí, ale méně. V chlebu je již zastoupená.

      04.10.2008 11:33:32

    • alibaba47
      alibaba47

      To bylo radosti, není to špatný nápad!!!

      02.10.2008 08:55:13

    • Jarka
      Jarka

      s tebou bych žít nechtěl choulostivko,jde vidět,že máš dost času !

      27.09.2008 18:17:26

    • PAVLY
      PAVLY

      Re: BRAMBORAKY

      ZUZKO,DAVAM TI STO HVEZDICEK!!CTU VSECHNY TY NAZORY NA ,,BRAMBORAKY" A STALE CEKAM JESTLI JSE NEKDO ZMINI O TOM ,ZE SKROB JE VLASTNE NECO V BRAMBORECH JAKO ,,MOUKA" KTERA TY BRAMBORAKY ZAHUSTI!!!A NENI TREBA PRIDAVAT MOUKU AUZ VUBEC NE TY NESMYSLY JAKO JOGURT,STROUHANKU ATD...KONECNE NEKDO CHYTRY ..JESTE JEDNOU DIKY ZA ,,INTELIGENTNI " NAZOR!!!PAVLA Z USA

      26.09.2008 23:47:35

      • zuzka
        zuzka

        Re: BRAMBORAKY

        No já teda mouku nedávám vůbec, nebo max 1. čajovou lžičku. Bramboráky docela držej, je pravda že já dělám na velké pánvičce 4 malý aby bylo co nejvíc okrajů, Otáčet jdou pak perfektně. A jsou moc moc delikátní. Někdy dělám i placky bez česneku jen se solí a pepřem,jinak vše co patří do bramboráku. Po usmažení pomažu povidly a zakysanou smetanou. Ale to už se nedá nazvat bramoboráky. Ale je to taky mňamka.

        11.10.2008 10:45:45

    • Anna
      Anna

      Dávám cuketu na hrubo nastouhanou, samozřejmě oloupanou do mletého masa - sekané. Přidám hořčici, ale ne barvenou levnou s konzervanty, tu už dávno nekupuji, česnek, majoránku, pepř, sůl, vejce, strouhanku. Ale nemám -li namočím housku do vody nebo mléka, vymačkám, vše promíchám, udělám šištičky, potřu bílkem a peču. Můžeme také přidat na jemno nasrouhaný brambor. Je to chutné, levné. A o to jde.

      26.09.2008 19:20:01

    • Anna
      Anna

      Fuj, fuj, fuj, přihřát v mikrovlnce! Jím zásadně jen čersté jídlo a když už to musí být, tak knedlíky, brambory prohřeju na pařáčku,omáčky ohřívám a vymíchám kastrole, studené palačinky nakrájím na nudličky a opeču na másle, pokud jsou už namazané marmeládou, při pečení krásně zkaramelizuje...ňam. Mikrolnnku nepoužívám, ničí chuť jídla.

      26.09.2008 19:09:26

    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.