reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 541×

    4,3 46541
  • 1 hod

  • 439×

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 503
    • margity
      margity

      nevím ale to co nabízite je obyčejný recept,nemáte lepší?

      13.01.2009 13:24:09

      • Ivanhoe
        Ivanhoe

        Re: bramborák

        Cuketa je jedna z nejlepších ingrediencí, dá se dát téměř do každého jídla, když udělám nějaké jídlo a následně se zeptám, jestli někdo poznal, že tam byla cuketa, tak každý odpoví, že ne. Ale s množstvím se to samozřejmě nesmí přehánět. Příklad - lečo, zahuštění pod jakékoliv maso, pizza,do guláše, cuketové zelí a mnoho dalších a dalších pokrmů.

        13.01.2007 23:38:54

      • VERA
        VERA

        Re: bramborák

        MAMINAK UDELALA JEDNOU BRAMB.PLACKU PAK UDELALA MASOVOU SMES ZABALILA TO DO PLACKY A OBALILA JAKO RIZEK A USMAZILA .REKNU VAM BYLO TO SUPERRRRRRRRRR FAKT. JO A JAK DAVALA TAM TU SMES TAK TAM DALA PLATEK SIRU A PAK TO ZABALILA DO TROJUHELNIKU A PAK OBALILA A SMAZILA

        29.02.2008 16:25:45

    • PAVLY
      PAVLY

      Re: BRAMBORAKY

      ZUZKO,DAVAM TI STO HVEZDICEK!!CTU VSECHNY TY NAZORY NA ,,BRAMBORAKY" A STALE CEKAM JESTLI JSE NEKDO ZMINI O TOM ,ZE SKROB JE VLASTNE NECO V BRAMBORECH JAKO ,,MOUKA" KTERA TY BRAMBORAKY ZAHUSTI!!!A NENI TREBA PRIDAVAT MOUKU AUZ VUBEC NE TY NESMYSLY JAKO JOGURT,STROUHANKU ATD...KONECNE NEKDO CHYTRY ..JESTE JEDNOU DIKY ZA ,,INTELIGENTNI " NAZOR!!!PAVLA Z USA

      26.09.2008 23:47:35

      • zuzka
        zuzka

        Re: BRAMBORAKY

        No já teda mouku nedávám vůbec, nebo max 1. čajovou lžičku. Bramboráky docela držej, je pravda že já dělám na velké pánvičce 4 malý aby bylo co nejvíc okrajů, Otáčet jdou pak perfektně. A jsou moc moc delikátní. Někdy dělám i placky bez česneku jen se solí a pepřem,jinak vše co patří do bramboráku. Po usmažení pomažu povidly a zakysanou smetanou. Ale to už se nedá nazvat bramoboráky. Ale je to taky mňamka.

        11.10.2008 10:45:45

    • Miruška
      Miruška

      Blbej bramborák

      Je skvělé jak pár placek blbýho(bez urážky)bramboráku dokáže rozpoutat debatu.Dělám bramborák jako Zuzka,to je klasika a je dobrý.Nám tak doma chutná.

      12.01.2007 00:11:49

      • Venda
        Venda

        Re: Blbej bramborák

        Tak až se vám doma podaří ochutnat opravdový bramborák,tak tyto placky bez typické bramborákové chuti půjdou oknem.Znám dost lidí co jim podobné atrapy prý také chutnaly,nemůžu se divit,nikdy pořádný bramborák ani neviděli,ale když jsme udělali bramborákové hody,už podobné náhražky nechtějí ani vidět.

        11.01.2009 21:02:27

    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.