reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 754×

    4,3 46754
  • 1 hod

  • 447×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 704 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 941 hodnocení

5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?

9. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 679 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří

8. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 743 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 588
    • kuba
      kuba

      A pochopitelne smazit na sadle.

      23.08.2011 12:51:47

    • Blažena
      Blažena

      vyzkoušejte

      Ten tvaroh je moc zajímavý,určitě vyzkouším i když cena jinak levného jídla poněkud stoupne...Já vyzkoušela přidat strouhanku a to se zase náramně pěkně smaží.No ostatně,cmunda je prostě dobrrá vždycky.Manžel si jí schová na snídani a připraví si ji jako knedlíky - s vajíčkem.A po kaplicku s uzeným bůčkem a zelím,to je balada.

      16.08.2011 21:23:18

    • Monika
      Monika

      Díky za tenhle recept, protože mi pomohl, když jsem si nebyla úplně jistá, a zároveň ukázal mojí kamarádce z Texasu, jak dobře chutnají české bramboráky, a to i z amerických ingrediencí. :) Souhlasím s jedním z komentářů, že v postupu vypadl česnek, ale to je jen menší nedostatek. Taky bych doporučila použití teplého mléka, aby nastrouhané brambory nezhnědly, protože někomu se to nemusí líbit, i když chuť to nijak zásadně neovlivní, jak jsme se s kamarádkou přesvědčily. ;) A díky tomuto receptu jsme si pochutnaly hned 2x, protože druhý den jsem zbylé bramboráky nakrájela, přidaly jsme americké "patties", nějaké koření a rychle osmažily s vejci. :D

      13.08.2011 19:16:30


    • Benjamin Busa
      Benjamin Busa

      mmm jednoduché a moc dobré ;-)

      05.08.2011 20:08:50

    • hegedys
      hegedys

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      25.07.2011 19:06:19

    • EJA
      EJA

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      25.07.2011 07:47:10

    • bastyrka
      bastyrka

      Já do těsta na bramborák přidávám trochu tvarohu, bramborák je křupavější a není tak mastný. Menší bramboráčky používám jako přílohu k pikantnímu guláši.

      24.07.2011 17:57:22


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.