reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 725×

    4,3 46725
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 649 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Luštěninové fusilli se špenátem a parmazánem krok za krokem

13. 2. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 584
    • Milan Malý
      Milan Malý

      Bramboráky??

      Bramboráky bez trochy pepře a několika stroučků česneku není ten pravý bramborák. A co takhle trochu hladké mouky pro lepší soudržnost a křupavost??

      04.01.2020 18:26:53

    • Miroslav Kavalír
      Miroslav Kavalír

      ještě navrch namažu švestkovými povidly. Zdá se v chuti protichůdně, někdo to nezvládá

      01.01.2020 08:36:20

    • lapis
      lapis

      Samomazné bramboráky

      recept výborný, ale před vložením těsta na pánev vložím 1-2 lžíce na nudličky pokrájenou opravdu uzenou slaninu, to je pak chuť a nemusíte používat sádlo.

      13.11.2019 08:50:53


    • Ota
      Ota

      Všeho moc škodí

      Dám vám radu s tím česnekem že ho máte rádi nemusíte ani dělat bramborák jezte ho rovnou syrový, já zažil že jeden amatér mi udělal moje oblíbeně Chili Con Carne kde dal tolik chili že jste nevěděl co jíte hodně legrace šlo to do hajzlu bylo to k ničemu tak je to i s tím česnekem.

      02.11.2019 05:26:52

      • Anna
        Anna

        Re: Všeho moc škodí

        Do klasického bramboráku česnek prostě patří. Také majoránka má svůj význam, pomáhá s trávením a zklidňuje naše útroby.Jinak u nás se brambory strouhají půl na půl. Půlka na jemno a půlka na hrubé nudličky. Bramboráky jsou střapatější a křupavější.

        16.12.2019 07:51:12

    • kutil 25
      kutil 25

      Komentář k receptu Bramboráky

      je to trapné jenom bramborák kolem dokola....

      27.10.2019 08:03:42


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.