reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 501×

    4,3 46501
  • 1 hod

  • 438×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Bramboráky

Celkový počet komentářů: 490
  • Miláček
    Miláček

    Jako starý kuchař vám řeknu, že se rozdělá mléko, dá vejce, sůl atd, do toho se strouhají banbory, což má za následek pravidelné rozptýlení přísad a nečernání brambor. Jinak přísady záleží na tom co komu chutná a rodinné a krajové tradici. Když to uděláte moc husté, máte základ na chlupaté knedlíky. Založte stránku na chlupaté knedlíky, uvedu, jak je dělám.

    10.10.2008 10:13:21

  • lunepo
    lunepo

    lepší a zdravější

    přátelé bramborák je ohromně dobrá mňamka. Ale zkuste místo mouky dát do těsta těsta 2-3 hrstě ovesných vloček. Budete překvapení super křupavou chutí. Dobrou chuŤ

    05.10.2008 22:45:49

  • Hanka
    Hanka

    CHleboráky

    Starý chléb nevyhazuji. Okrájím kůrku ( ale můžeme i nechat ) a nakrájím na kostky. Dám do mísy a zaleji vodou, nechám nabobtnat (asi 1 hod. ). Vymačkám z toho vodu a rozmělním v prstech, dále postupuji podle obvyklého receptu na bramboráky ( kdo co má rád ). Když mám málo chleba, přidám dvě - tři brambory. Málokdo pozná, že to není z brambor.! A pozor, mouky se tam nedává tolik co jste zvyklí, ale méně. V chlebu je již zastoupená.

    04.10.2008 11:33:32

  • PAVLY
    PAVLY

    Re: BRAMBORAKY

    ZUZKO,DAVAM TI STO HVEZDICEK!!CTU VSECHNY TY NAZORY NA ,,BRAMBORAKY" A STALE CEKAM JESTLI JSE NEKDO ZMINI O TOM ,ZE SKROB JE VLASTNE NECO V BRAMBORECH JAKO ,,MOUKA" KTERA TY BRAMBORAKY ZAHUSTI!!!A NENI TREBA PRIDAVAT MOUKU AUZ VUBEC NE TY NESMYSLY JAKO JOGURT,STROUHANKU ATD...KONECNE NEKDO CHYTRY ..JESTE JEDNOU DIKY ZA ,,INTELIGENTNI " NAZOR!!!PAVLA Z USA

    26.09.2008 23:47:35

    • zuzka
      zuzka

      Re: BRAMBORAKY

      No já teda mouku nedávám vůbec, nebo max 1. čajovou lžičku. Bramboráky docela držej, je pravda že já dělám na velké pánvičce 4 malý aby bylo co nejvíc okrajů, Otáčet jdou pak perfektně. A jsou moc moc delikátní. Někdy dělám i placky bez česneku jen se solí a pepřem,jinak vše co patří do bramboráku. Po usmažení pomažu povidly a zakysanou smetanou. Ale to už se nedá nazvat bramoboráky. Ale je to taky mňamka.

      11.10.2008 10:45:45

  • Miruška
    Miruška

    Blbej bramborák

    Je skvělé jak pár placek blbýho(bez urážky)bramboráku dokáže rozpoutat debatu.Dělám bramborák jako Zuzka,to je klasika a je dobrý.Nám tak doma chutná.

    12.01.2007 00:11:49

    • Venda
      Venda

      Re: Blbej bramborák

      Tak až se vám doma podaří ochutnat opravdový bramborák,tak tyto placky bez typické bramborákové chuti půjdou oknem.Znám dost lidí co jim podobné atrapy prý také chutnaly,nemůžu se divit,nikdy pořádný bramborák ani neviděli,ale když jsme udělali bramborákové hody,už podobné náhražky nechtějí ani vidět.

      11.01.2009 21:02:27

Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.