reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 523×

    4,3 46523
  • 1 hod

  • 439×

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 495
    • Sarka
      Sarka

      Použila jsem klasický recept od Zuzky a povedlo se na výbornou. Byly moc dobrý. Každý má jiné chuťové buňky, a proto mě opravdu dojímá, jak se tady někteří lidé předhánějí kdo má lepší recept. Každý ať si to udělá podle své chuti.

      24.06.2009 19:20:47

    • A.
      A.

      zajímavý je v bramborácích i pórek - víc křupou..

      08.03.2009 23:34:46

    • margity
      margity

      nevím ale to co nabízite je obyčejný recept,nemáte lepší?

      13.01.2009 13:24:09

      • Ivanhoe
        Ivanhoe

        Re: bramborák

        Cuketa je jedna z nejlepších ingrediencí, dá se dát téměř do každého jídla, když udělám nějaké jídlo a následně se zeptám, jestli někdo poznal, že tam byla cuketa, tak každý odpoví, že ne. Ale s množstvím se to samozřejmě nesmí přehánět. Příklad - lečo, zahuštění pod jakékoliv maso, pizza,do guláše, cuketové zelí a mnoho dalších a dalších pokrmů.

        13.01.2007 23:38:54

      • VERA
        VERA

        Re: bramborák

        MAMINAK UDELALA JEDNOU BRAMB.PLACKU PAK UDELALA MASOVOU SMES ZABALILA TO DO PLACKY A OBALILA JAKO RIZEK A USMAZILA .REKNU VAM BYLO TO SUPERRRRRRRRRR FAKT. JO A JAK DAVALA TAM TU SMES TAK TAM DALA PLATEK SIRU A PAK TO ZABALILA DO TROJUHELNIKU A PAK OBALILA A SMAZILA

        29.02.2008 16:25:45

    • Miruška
      Miruška

      Blbej bramborák

      Je skvělé jak pár placek blbýho(bez urážky)bramboráku dokáže rozpoutat debatu.Dělám bramborák jako Zuzka,to je klasika a je dobrý.Nám tak doma chutná.

      12.01.2007 00:11:49

      • Venda
        Venda

        Re: Blbej bramborák

        Tak až se vám doma podaří ochutnat opravdový bramborák,tak tyto placky bez typické bramborákové chuti půjdou oknem.Znám dost lidí co jim podobné atrapy prý také chutnaly,nemůžu se divit,nikdy pořádný bramborák ani neviděli,ale když jsme udělali bramborákové hody,už podobné náhražky nechtějí ani vidět.

        11.01.2009 21:02:27

    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.