reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 595×

    4,3 46595
  • 1 hod

  • 442×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 533
    • non
      non

      proc takovy slovnik

      jestli ti to nechutnalo tak neumis varit.

      22.02.2011 20:05:58

    • ..
      ..

      je nutna majoranka?nebo co misto ni muzu dat?

      17.02.2011 10:51:50

    • Maku
      Maku

      Přidala jsem víc česneku, ale jinak perfektní!

      27.01.2011 13:54:52


    • jirka.astor
      jirka.astor

      no nevím,ale 2-3 stroužky česneku je nějak málo......

      20.01.2011 07:41:05

      • Lenka
        Lenka

        Pokud je pravý český (a ne čínský)..tak je ho až..až :-))))
        ..a jinak jen poznámka k úvodu v receptu - "cmunda" je bramborák s kysaným zelím a uzeným..nikoliv samostné bramboráky...a je to velká "mňamka" :-)

        30.01.2011 12:26:18

    • hanka
      hanka

      prece to vi kazdy blb ze do toho testa s bramborama

      20.12.2010 17:53:05

    • Veronika
      Veronika

      Stačí mít selský rozum....ten kdo ho nemá,tak bohužel...:o) Recept je ok :o)

      19.12.2010 11:58:40

    • Jana
      Jana

      Tradicni recept, az na ten cesnek pro uplne zacatecniky. Nekomu se to zda malickost, ale kdo to nezna, nevi.

      14.12.2010 11:29:47

    • pejsek
      pejsek

      Tak jsem to udělal přesně podle receptu a teď mi řekněte, co mám udělat s tím česnekem, kterýž mi tu zbyl na stole? Nikde o něm ani zmínka, kam jej vrazit?

      13.12.2010 13:34:14

    • jiri
      jiri

      Tak ja dnes bramboraky delam moji americke manzelce a nestacime se olizovat.....nechapu jak to muze nekdo zvorat haha...dobrou chut vsem kdo si pochutnavaji na bramborakach:-)

      08.12.2010 03:08:58

    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.