reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 544×

    4,3 46544
  • 1 hod

  • 439×

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 503
    • KaBe
      KaBe

      Ahoj, já přidávám krupičku, aby byly bramboráky křupavější. A samozřejmě vždy nějakou uzeninu a když mám, tak škvarky. Ňam ňam....

      30.08.2010 08:59:18

    • trisedmy
      trisedmy

      super chuť super cely

      07.08.2010 16:39:23

    • prkno
      prkno

      Vřele doporučuji přidat do těsta na kostičky nakrájenou uzeninu. Bramboráčky budou ještě lepší. Jinak těsto je výborné.

      28.07.2010 19:16:17

    • Jirka
      Jirka

      Dnes jsem si bramboraky delal uplne poprve, dekuji za tento recept, velice mi pomohl. Jen jsem pridal trochu drceneho kminu.

      18.07.2010 12:23:43

    • Petulinkaz
      Petulinkaz

      Výborné

      08.07.2010 10:46:25

    • renefer
      renefer

      Moc dobré, já je dělám bez mléka a mouky a jsou taky mňam:-)

      17.06.2010 12:09:06

    • Tweety
      Tweety

      Bramborak trvanlivost

      Ahoj potrebuji radu ohledne testa aby dele vydrzelo v lednici.Poradi nekdo??
      Vim ze se pridava mleko ale delal jsem jednou jeste s nejakym praskem krery se pridaval aby testo vydrzelo dele ale nejak mi vypadl nazev tohoto pripravku.Budu rad za kazdou radu a predem dekuji

      15.05.2010 12:24:39

    • Vik
      Vik

      Re: Mirka - bramboraky z Floridy

      Je mi líto Mirky, že nemůže na Floridě sehnat majoránku. Bez majoránky to v žádném případě nejsou bramboráky, ale nějaké podivné rösti či co. A vím, co říkám. Když jsem chtěl přátelům v Indii uvařit na oplátku něco bezmasého po našem, tak jsem půl dne sháněl majoránku, pak si ji objednal, ale stejně nedostal - a nakonec jsem tedy připravil jakési placky bez majoránky, kterou jsem nahradil právě dobromyslí (=oreganem), výsledek byl neočekávaně nepovedený brrrrrrr-am-borák. Mnoho z klasických ingrediencí může chybět nebo být nahrazeno, ovšem kromě brambor, soli a majoránky! Často vynechávám česnek (když nechci smrdět jako Arab), ale majoránku už NIKDY nevynechám.

      04.10.2008 01:51:44

      • Tom
        Tom

        Re: Re: Mirka - bramboraky z Floridy

        > Je mi líto Mirky, že nemůže na Floridě sehnat majoránku.

        Ja myslim, ze Mirka pouziva oregano namisto majoranky nejspis proto, ze ji to tak vic chutna. Na Floride zrejme vsichni pouzivaji oregano na vsechno :-)
        V Americe se majoranka samozrejme normalne sehnat da. Maji ji v kazdem supermarketu (tedy alespon v Coloradu).

        13.04.2010 03:18:15

    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.