reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 524×

    4,3 46524
  • 1 hod

  • 439×

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 496
    • barbora.moutelikova
      barbora.moutelikova

      Díky za recept. Jen mě mrzí, že jsem se z receptu nedozvěděla kdy mám přidat česnek, ale nevadí. =)

      29.10.2010 11:27:02

    • Policejní úředník
      Policejní úředník

      úřední vyjádření

      Nebuďte vulgární, není to normální. Za sprosté výrazy, půjdete do basy.

      19.10.2010 07:09:17

    • Bari
      Bari

      Úžasné bramboráky)

      08.09.2010 11:18:35

    • KaBe
      KaBe

      Ahoj, já přidávám krupičku, aby byly bramboráky křupavější. A samozřejmě vždy nějakou uzeninu a když mám, tak škvarky. Ňam ňam....

      30.08.2010 08:59:18

    • trisedmy
      trisedmy

      super chuť super cely

      07.08.2010 16:39:23

    • prkno
      prkno

      Vřele doporučuji přidat do těsta na kostičky nakrájenou uzeninu. Bramboráčky budou ještě lepší. Jinak těsto je výborné.

      28.07.2010 19:16:17

    • Jirka
      Jirka

      Dnes jsem si bramboraky delal uplne poprve, dekuji za tento recept, velice mi pomohl. Jen jsem pridal trochu drceneho kminu.

      18.07.2010 12:23:43

    • Petulinkaz
      Petulinkaz

      Výborné

      08.07.2010 10:46:25

    • renefer
      renefer

      Moc dobré, já je dělám bez mléka a mouky a jsou taky mňam:-)

      17.06.2010 12:09:06

    • Vik
      Vik

      Re: Mirka - bramboraky z Floridy

      Je mi líto Mirky, že nemůže na Floridě sehnat majoránku. Bez majoránky to v žádném případě nejsou bramboráky, ale nějaké podivné rösti či co. A vím, co říkám. Když jsem chtěl přátelům v Indii uvařit na oplátku něco bezmasého po našem, tak jsem půl dne sháněl majoránku, pak si ji objednal, ale stejně nedostal - a nakonec jsem tedy připravil jakési placky bez majoránky, kterou jsem nahradil právě dobromyslí (=oreganem), výsledek byl neočekávaně nepovedený brrrrrrr-am-borák. Mnoho z klasických ingrediencí může chybět nebo být nahrazeno, ovšem kromě brambor, soli a majoránky! Často vynechávám česnek (když nechci smrdět jako Arab), ale majoránku už NIKDY nevynechám.

      04.10.2008 01:51:44

    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.