reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 541×

    4,3 46541
  • 1 hod

  • 439×

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 503
    • aronekk
      aronekk

      výborný ,bez komentáře

      02.10.2011 19:23:03

    • svedka
      svedka

      Dělávala jsem je také klasicky-strouhané na jemném struhadle a s hladkou moukou.Teď je strouhám na hrubém struhadle a dávám hrubou mouku .Jsou křupavější-prostě báječné!

      28.09.2011 09:32:34

    • libusezedvora
      libusezedvora

      škvarečky v bramboráku

      Ty si vytvoříme když bramborákové těsto smícháme v poměru 1 : 1 s pokrájenými růžovkami. Opravdu velmi dobré. Kdo má v pořádku zažívání může na bramborák navršit ještě smaženici. Potom to jsou chuťové orgie.

      01.09.2011 13:38:41

    • kuba
      kuba

      A pochopitelne smazit na sadle.

      23.08.2011 12:51:47

    • phaulinka
      phaulinka

      bramboraky jsou vynikajici pokrm. my teda do nich jeste pro lespi chut pridavame cibuli.

      21.08.2011 16:51:06

    • Blažena
      Blažena

      vyzkoušejte

      Ten tvaroh je moc zajímavý,určitě vyzkouším i když cena jinak levného jídla poněkud stoupne...Já vyzkoušela přidat strouhanku a to se zase náramně pěkně smaží.No ostatně,cmunda je prostě dobrrá vždycky.Manžel si jí schová na snídani a připraví si ji jako knedlíky - s vajíčkem.A po kaplicku s uzeným bůčkem a zelím,to je balada.

      16.08.2011 21:23:18

    • Nikki
      Nikki

      Díky za tenhle recept, protože mi pomohl, když jsem si nebyla úplně jistá, a zároveň ukázal mojí kamarádce z Texasu, jak dobře chutnají české bramboráky, a to i z amerických ingrediencí. :) Souhlasím s jedním z komentářů, že v postupu vypadl česnek, ale to je jen menší nedostatek. Taky bych doporučila použití teplého mléka, aby nastrouhané brambory nezhnědly, protože někomu se to nemusí líbit, i když chuť to nijak zásadně neovlivní, jak jsme se s kamarádkou přesvědčily. ;) A díky tomuto receptu jsme si pochutnaly hned 2x, protože druhý den jsem zbylé bramboráky nakrájela, přidaly jsme americké "patties", nějaké koření a rychle osmažily s vejci. :D

      13.08.2011 19:16:30

    • faturamiloslav
      faturamiloslav

      mmm jednoduché a moc dobré ;-)

      05.08.2011 20:08:50

    • bastyrka
      bastyrka

      Já do těsta na bramborák přidávám trochu tvarohu, bramborák je křupavější a není tak mastný. Menší bramboráčky používám jako přílohu k pikantnímu guláši.

      24.07.2011 17:57:22

    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.