reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 523×

    4,3 46523
  • 1 hod

  • 439×

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 495
    • ¨Lucie
      ¨Lucie

      Co mám pridat do těsta když uz ho mam koupene ?? a kolik toho? a jak? díky

      29.01.2012 12:11:57

    • HAHA
      HAHA

      no nenapsali jste kolik brabor :D tak to dělám od oka :D a je toho jak pro celej vojenskej pluk :D a pak že je to jednoduché jídlo :D už nikdy nebudu vařit...schválně jestli to bude k jídlu :D

      24.01.2012 19:49:27

      • Gulikuli
        Gulikuli

        Re: pro blbce

        To jis vážně tak pomatený,že si ani nevšimneš,že je to tam napsané? Mě je 8 a se svým o rok starším bratrem zvládáme klidně i knedlo,vepřo,zélo.Kolik je tobě simtě??

        26.01.2012 13:55:05

    • trapitel
      trapitel


      Já přidávám mleté škvarky. Cmunda je víc nadýchanější.

      31.12.2011 20:06:53

    • z3leny.list
      z3leny.list

      Výborný též bez vejce.

      28.12.2011 18:20:56

    • petr
      petr

      No nevím, ale bez česneku to není bramborák.

      17.12.2011 23:47:30

    • Máslíčko
      Máslíčko

      Trocha koření

      Je potřeba přidat špetku skořice, do jinak normálně připraveného těsta. Poté dle potřeby 0,5 až xG "Majoránky"! :-D nakonec bramboráčky osmažíme na waflovači! Přeji dobrou chuť

      12.11.2011 17:45:33

      • Nikča
        Nikča

        Bramboráčky

        Na vaflovači?To slyším poprvé:) ale někdy to vyzkouším nemusejí být vůbec mastné...:) a česnek tam paní píše jen ho zapomněla dát do postupu:) já mám jen přitele takže pár brambor 2 vejce majoranka, pažitka, mouka a česnek:) a nic vic:) a skvělý bramborák je společně když si uděláme kuřecí maso na jakýkoliv způsob na smetaně:) a dohromady je to teprve ňamka:)

        28.12.2011 00:35:45

    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.