reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 544×

    4,3 46544
  • 1 hod

  • 439×

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 503
    • Cabas
      Cabas

      Doporučuji k tomuto jídlu udělat čínskou směs. Dohromady je to velice chutný chod a velice sytý.

      25.05.2012 22:37:12

    • kuchtík
      kuchtík

      Úplně mě z vás přešla chuť na ty české bramboraky. Udělám si radši moravské ertepláky :D

      25.05.2012 09:24:32

    • lucie
      lucie

      Dobrý den,
      zapoměli jste v přípravě na česnek.. :)*

      24.05.2012 16:06:14

    • sadilkova67
      sadilkova67

      Bramboráky

      já bramboráky také miluji :-) a místo hl. mouky do nich dávám solamyl.jsou křupavější zkuste to.

      20.05.2012 09:43:18

    • Hanys
      Hanys

      Kdopak zjístil, že tyto bramboráky jsou české? Pokud vím, tak se smaží v celé Evropě. U nás ve Slezsku se jim říká stryky. V Holansku jsou identické, jen do nich přidávají cibuli. Už ten místní název cmunda, ukazuje, že to asi moc české nebude, že? Stejně, jak český bramborový salát, který všude znají, jako ruský salát, protože pochází z Ruska.

      20.05.2012 08:46:54

      • pulidu
        pulidu

        Jestli ti přiadají Jizerské hory a Krkonoše dost cizokrajné, tak jo, cmunda je místní název odtud. Navíc je jedno odkud pocházejí, hlavně, že je to moc dobré. A kde jste sebral český bramborový salát? Neřkuli - zase je to fuk.

        21.05.2012 10:10:47

      • karin
        karin

        Re: české

        S bramborákama jsem se v Evropě moc nestkala a pár rodin jsem navštívila, ale s tím salátem jste mě rozštípl. Něco si přečtěte na netu a pak mudrujte. Rodílí rusové dělají salát každý jinak, někdo dává kyselé houby, někdo červenou řepu, ale ten náš, brambirový mezi nimi není. Nehladě na to, že i my děláme salát každý jinak.

        21.05.2012 10:25:19

    • Nohavica
      Nohavica

      Aby byly křupavější---ty bramboráky

      09.05.2012 08:51:43

    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.