reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 501×

    4,3 46501
  • 1 hod

  • 438×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Bramboráky

Celkový počet komentářů: 490
  • kuchtík
    kuchtík

    Úplně mě z vás přešla chuť na ty české bramboraky. Udělám si radši moravské ertepláky :D

    25.05.2012 09:24:32

  • lucie
    lucie

    Dobrý den,
    zapoměli jste v přípravě na česnek.. :)*

    24.05.2012 16:06:14

  • sadilkova67
    sadilkova67

    Bramboráky

    já bramboráky také miluji :-) a místo hl. mouky do nich dávám solamyl.jsou křupavější zkuste to.

    20.05.2012 09:43:18

  • Hanys
    Hanys

    Kdopak zjístil, že tyto bramboráky jsou české? Pokud vím, tak se smaží v celé Evropě. U nás ve Slezsku se jim říká stryky. V Holansku jsou identické, jen do nich přidávají cibuli. Už ten místní název cmunda, ukazuje, že to asi moc české nebude, že? Stejně, jak český bramborový salát, který všude znají, jako ruský salát, protože pochází z Ruska.

    20.05.2012 08:46:54

    • pulidu
      pulidu

      Jestli ti přiadají Jizerské hory a Krkonoše dost cizokrajné, tak jo, cmunda je místní název odtud. Navíc je jedno odkud pocházejí, hlavně, že je to moc dobré. A kde jste sebral český bramborový salát? Neřkuli - zase je to fuk.

      21.05.2012 10:10:47

    • karin
      karin

      Re: české

      S bramborákama jsem se v Evropě moc nestkala a pár rodin jsem navštívila, ale s tím salátem jste mě rozštípl. Něco si přečtěte na netu a pak mudrujte. Rodílí rusové dělají salát každý jinak, někdo dává kyselé houby, někdo červenou řepu, ale ten náš, brambirový mezi nimi není. Nehladě na to, že i my děláme salát každý jinak.

      21.05.2012 10:25:19

  • Nohavica
    Nohavica

    Aby byly křupavější---ty bramboráky

    09.05.2012 08:51:43

  • Nohavica
    Nohavica

    Aby byly křupavější.........

    09.05.2012 08:50:33

  • lotík
    lotík

    Proč si děláme zbytečné starosti s takovou banalitou jako , že se někdy upíšeme . Naši politici těch úletů s gramatikou mají mnohem více a ani to moc něřešíme. Proto hlavně že je bramborák dobrý a ostatní neřešme. Jsme přece lidé a Češi k tomu, kteří dokáží být tolerantní a milí.

    04.05.2012 11:02:53

Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.