reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 501×

    4,3 46501
  • 1 hod

  • 438×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Bramboráky

Celkový počet komentářů: 490
  • Mirek
    Mirek

    Nešetřit česnekem a nebát se se solí...ale každý má jiné chuťové buňky...

    03.10.2012 21:02:29

  • morce1234567891011
    morce1234567891011

    udelala jsem ho dneska vecer uzasne bramboraky mam je rada..:D:D:DDD dekuju za recept mocq :*

    26.09.2012 19:24:51

  • babca48
    babca48

    Výborný recept. Moc chutnalo.

    21.09.2012 14:53:52

  • verru
    verru

    Bramboráky

    Výborný recept, pěkně křupavé. Mohu jen DOPORUČIT.

    14.09.2012 07:57:58

  • ebohusova
    ebohusova

    Je to dobrý recept,dělala jsem je jen na sadle ne na oleji,ale krupave super!!

    04.09.2012 15:10:08

  • pikaču
    pikaču

    občas dělávám bramborák napůl z cukety, jsou jemnější

    04.09.2012 07:25:08

  • bozena (tecka) maslukova
    bozena (tecka) maslukova

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    20.08.2012 07:32:55

  • scuotty
    scuotty

    No jo, stare dobre bramboraky, paráda :-)

    17.08.2012 07:40:44

  • Ver
    Ver

    Obávám se, že tohle bych nejedla ani pod nabitou zbraní... s dobrým bramborákem to má společné akorát jméno :( Vylijete škrobovou vodu a dolijete mlékem? Smažíte ve vrstvě oleje? fuj
    Brambory, vejce, majoránka, sůl, pepř, mouka, česnek, případně nakrájený tvrdý salám nebo uzené nadrobno. Na olejem máznutou pánev nebo plát, dle chuti hotové máznout rozpuštěným máslem.

    10.08.2012 07:34:31

    • Lulu
      Lulu

      No vidíte a mně zase připadá podivný ten Váš typ na "tvrdý salám" a pomazat bramborák máslem. . .
      Bramboráky, které děláme my jsou velmi podobné tomuto receptu. Množství koření a česneku si stejně každý vychytá sám podle své chuti a abychom snížili tučnost, tak po usmažení prokládáme papírovými ubrousky, které velkou část přebytečného tuku vsáknou. Zapíjíme nejlépe pivem a občas připravíme k bramborákům zeleninovo-masovou pikantní směs. . .
      Na plátu nebo na sucho na pánvi a potřít máslem, tak takhle děláme bramborové placky z vařených brambor. Každý to má zkrátka jinak . . .

      11.08.2012 18:02:57

Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.