reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 501×

    4,3 46501
  • 1 hod

  • 438×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Bramboráky

Celkový počet komentářů: 490
  • anetka (tecka) bartova
    anetka (tecka) bartova

    Doporučuji!

    Jsou výborné :) pochutnali jsme si :) Doporučuji!

    22.08.2013 10:02:19

  • OlaSm
    OlaSm

    Bramboráky

    Starý recept jako svět...hlavně, že kritizujete že jsem dala do kuchařky -Výrobu kefíru- a sama tu dáváte staré recepty, jen pozměníte název. No jo rýpalové žijí.....

    18.07.2013 12:35:41

  • Klára
    Klára

    Komentář k receptu Bramboráky

    Tenhle recept je divný udělala jse, vše podle návodu a nedrží to v celku

    11.07.2013 20:58:53

  • vklidu
    vklidu

    O mlece v bramboraku jsem jeste neslysel. Jelikoz mam alergii, tak zkouset nebudu. Kazdopadne nejlepsi je smazit na sadle. Jsou krupavejsi a chutove lepsi.

    22.05.2013 18:54:19

  • karin
    karin

    Nevěřte, že je sádlo tolik škodlivé.

    Zkuste smažit na sádle, to je teprve bašta. Navíc má sádlo jako jediný tuk tepelnou pojistku a jakmile se přepálí, tak ztmavne. Na přepáleném oleji smažíte klidně dál a nevíte o tom.

    16.03.2013 13:09:50

  • Martin
    Martin

    šlo to krásně a chutnalo

    Naposledy jsem si dělal bramboráky před deseti lety.
    A tento rok jsem se rozhodl, že se pokusím taky něco uvařit
    a světe div se, chutnalo. :-)

    16.02.2013 23:47:04

  • Thorax
    Thorax

    Bramboráky

    nechápu proč vymačkáváte všechnu vodu z brambor obsahující škrob a pak místo ní do směsi narvete lžičku Solamylu......bramboráky byly jídlem chudých a to buď jako samostatné jídlo a nebo plněné. Babička dávala pouze brambory napůl nastrouhané na hrubo a napůl na jemno. Pokud byly hodně vodovaté část vody se odlila, aby těsto nebylo moc řídké a nemuselo se dávat hodně mouky. Pak polohrubou a nebo hladkou mouku, pepř, sůl, česnek, majoránka. Vejce se dávalo když bylo a jestli slepice nesly a nebo ne. Často byl bramborák bez vajec. Takový bramborák se plnil zelím, houbami a podobně. Pokud měl být samostatným jídlem přidávaly se do těsta škvarečky, na kostičky nakrájené uzené, gothaj a nebo vuřty. Bramborák se smažil zásadně na domácím sádle !!!! Moje matka bramboráky někdy "vylepšovala" přidáním nastrouhané cukety nebo kyselého zelí (ze zelí se šťáva vymačkávala), když bylo hodně kedluben Gigantů, přistrouhal se Gigant.. Jinak za totality měli nejlepší bramboráky na nádraží Střed v Praze a v současné době je mňamkou bramborák v motorestu v Knovízi u Slaného. Jezdí na něj domácí i zahraniční TIRáci a můžete si i koupit těsto a udělat si ho doma.......

    13.08.2012 08:30:53

    • Sanhear
      Sanhear

      Re: Bramboráky

      Končně někdo kdo bramboráky umí :-) ,to jak to ztrouháš ty :-) tak to taky strouhám .-) zkus tam dát myslím že pšeničnou mouku (nejsem si jistej jestli je to ono taková tá prostě hnědá ) ale neprežeň to sní a nakombinuj s normální výsledek parádní kůrčička :D

      12.02.2013 13:02:47

Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.