reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 524×

    4,3 46524
  • 1 hod

  • 439×

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 496
    • Eva
      Eva

      U nás v podkrkonoší jsou to sejkory.

      Výborné jsou i pečené nasucho-jen na plotně.Potom je v misce mašlovačkou potřít rozpuštěným máslem.

      30.12.2013 11:59:39

    • pavel
      pavel

      Já do těsta přidávám více strouhánky mouku hrubou a jen minimálně.Brambory strouhám na hrubo,jsou potom křehké.

      23.12.2013 21:28:26

    • Jindra
      Jindra

      I s cukrem jsou bramborové placky výborné.

      14.12.2013 14:45:31

    • Jani
      Jani

      Komentář k receptu Bramboráky

      My v Plzni - jihu říkáme vošouchy ;)

      07.12.2013 10:25:11

    • Jarmila    69
      Jarmila 69

      Lepší bramborák....

      Všechno stejné , jenom místo hlad. mouky dát dětskou dehydr. krupičku , bramboráčky jsou krásně křupavé i za studena . Zkuste a již je nebudete dělat jinak . Dobrou chutˇ.

      10.11.2013 18:40:43

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Bramboráky

      u nás se říká bramborák,u švagrové v Táboře cmunda,teta v Českém ráji říkala že peče halušky a vše byl bramborák,v rodině manžela k němu pili bílé kafe,v naší zase čaj s rumem,prostě podle zvyku,jak to kdo rád,hezký den všem

      16.10.2013 13:50:42

      • Mikous
        Mikous

        Re: Komentář k receptu Bramboráky

        Teda dat si k nemu kavu nebo cajik, to me moc usmev ve tvari nedela. U nas musi byt pivenko at uz klidne i nealko, ale po klobase ci ovaru bych si taky salek caje nedal.. To zni jako Anglicani :) , teda jestli jsou az takovy barbari.

        28.11.2013 20:55:18

    • bobtruck1
      bobtruck1

      tak teda sorry

      Bramborak a cmunda je teda sakra rozdil. Doufam , ze jsi z Prahy, tam se nevi ani o co jde

      14.10.2013 23:50:20

    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.