reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 754×

    4,3 46754
  • 1 hod

  • 447×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 704 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 941 hodnocení

5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?

9. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 679 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří

8. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 743 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 588
    • Milan
      Milan

      Verze light

      Brambory,česnek,sul,pepř nic víc.Udelat těsto a smazit a smažit.Musi být kvalitní pánev.

      19.11.2016 10:09:16

    • hegedys
      hegedys

      Bramboráky

      Lepší je přidat strouhanu,pak jsou křupavé.

      01.11.2016 01:28:37

    • Adela Klementová
      Adela Klementová

      Bramboráky

      Recept dobrý, akorát bych tam dala více česneku jinak supeeer...

      17.10.2016 12:46:46


    • František Blade Novotný
      František Blade Novotný

      dobrý recept

      Dobrý recept

      05.10.2016 08:51:43

    • yanchee
      yanchee

      energetická časovaná bomba

      Jedna porce a člověk půl dne nemusí nic jíst... obezita, cukrovka, infarkty na dohled... :-O
      Jde to upéct i na železné plotýnce, absolutně bez oleje.

      29.08.2016 09:57:47

      • Ája007
        Ája007

        Re: energetická časovaná bomba

        Jo, také jsem to zkusila na plechu upéci v troubě. Bylo to moc dobré a bez tuku. Doporučuji dát nižší vrstvu těsta, pak pěkně chřupe.

        29.08.2016 16:12:05

    • Míra
      Míra

      Komentář k receptu Bramboráky

      Není stroužek jako stroužek, není cibule jako cibule - velikostí. Bylo by lepší uvádět váhu nebo velikost.

      22.08.2016 10:07:11

      • yanchee
        yanchee

        Re: Komentář k receptu Bramboráky

        A taky ne každý stroužek chutná stejně že jo...? Od toho máme pusu abychom to ochutnali a naučili se to. Vaření není chemie ale umění. Buďto pro to máš cit, anebo ho nemáš a sebelepší recept zk*víš...

        15.10.2016 10:07:40

    • Hanka
      Hanka

      Komentář k receptu Bramboráky

      Bramboráky nejsou špatné, ale myslím si, že celkově je tam málo česneku a jsou trošku vodnatější.....Jinak opravdu celkem ujdou.

      23.03.2016 13:12:52


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.