reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 711×

    4,3 46711
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 883 hodnocení

Maso k uzení: Pochutnejte si na krkovici i slanině

25. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 629 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 711 hodnocení

Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

24. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?

23. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 577 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 584 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 581
    • jindra
      jindra

      Dobré je to, dělám ze 2kg brambor, přidávám jenom strouhanku a dávám více domácího českého česneku i domácí majoránky vodu neslívám, strouhanka navíc to zahustí. nestačím smažit, jak to pod rukama z pánve mizí.

      02.12.2016 18:53:18

    • Milan
      Milan

      Verze light

      Brambory,česnek,sul,pepř nic víc.Udelat těsto a smazit a smažit.Musi být kvalitní pánev.

      19.11.2016 10:11:57

      • L.
        L.

        Re: Verze light

        Bramboráky bez majoránky? To je úplné barbarství.

        19.11.2016 11:30:40


    • Milan
      Milan

      Verze light

      Brambory,česnek,sul,pepř nic víc.Udelat těsto a smazit a smažit.Musi být kvalitní pánev.

      19.11.2016 10:09:16

    • hegedys
      hegedys

      Bramboráky

      Lepší je přidat strouhanu,pak jsou křupavé.

      01.11.2016 01:28:37

    • Adela Klementová
      Adela Klementová

      Bramboráky

      Recept dobrý, akorát bych tam dala více česneku jinak supeeer...

      17.10.2016 12:46:46

    • Míra
      Míra

      Komentář k receptu Bramboráky

      Není stroužek jako stroužek, není cibule jako cibule - velikostí. Bylo by lepší uvádět váhu nebo velikost.

      22.08.2016 10:07:11

      • yanchee
        yanchee

        Re: Komentář k receptu Bramboráky

        A taky ne každý stroužek chutná stejně že jo...? Od toho máme pusu abychom to ochutnali a naučili se to. Vaření není chemie ale umění. Buďto pro to máš cit, anebo ho nemáš a sebelepší recept zk*víš...

        15.10.2016 10:07:40

    • Hanka
      Hanka

      Komentář k receptu Bramboráky

      Bramboráky nejsou špatné, ale myslím si, že celkově je tam málo česneku a jsou trošku vodnatější.....Jinak opravdu celkem ujdou.

      23.03.2016 13:12:52


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.