reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 501×

    4,3 46501
  • 1 hod

  • 438×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Bramboráky

Celkový počet komentářů: 490
  • chill
    chill

    Komentář k receptu Bramboráky

    Vy olej vážíte na gramy? To bude asi problém, když nemám váhu...

    21.03.2014 10:48:27

  • Martina
    Martina

    Kolik porcí?

    Kolik bramboráků se z tohoto asi tak udělá? :)

    19.02.2014 20:31:38

  • jozefkubalast
    jozefkubalast

    Bramboráky-u nás na Slovensku zemiakové placky alebo podlesníky

    Robím to podľa osvedčených tu prečítaných receptov. Ale ja niekedy keď si ich robím pre seba pridám štipku čipoš papriky. Občas zvyknem pridať do cesta aj údené mäsko, alebo slaninku s opraženou cibuľkou. A bomba je keď pridáte aj tvaroh, nebojte sa nič nepokazíte je to bomba, skúste to a spomeniete si na mňa.............dibrú chuť

    27.01.2014 12:10:34

  • dedhrad
    dedhrad

    Moje bramboraky

    Ještě tam davam třenou cibuli a hodně česneku.. Podavam na taliři zalite dobrou zakysanou smetanou

    27.01.2014 08:23:32

  • Celebriel
    Celebriel

    Bramboráky...

    ... byly moc dobré, já dle doporučení v komentářích přidala trochu strouhanky a místo hladké mouky, jsem dala hrubou a dovylepšila trochou grilovacího koření na brambory ;-)

    25.01.2014 13:55:49

  • Luboš Kulhavý
    Luboš Kulhavý

    Komentář k receptu Bramboráky

    moc dobré

    25.01.2014 12:38:58

  • Jožo
    Jožo

    bramboráky

    Receptje dobrý a osvědčený,ale já přidávám ještě po slití nadbytečné vody hrst strouhanky.Jsou křupavé

    20.01.2014 13:11:18

  • Jenda
    Jenda

    Vodu částečně slijeme

    Co to prosím znamená? Když oloupu a nastrouhám brambory, tak jsou v míse "v suchu" Mám teda přidat vodu? Kolik? Díky za odpověď :)

    21.09.2013 13:22:56

    • Petr
      Petr

      Re: Vodu částečně slijeme

      Doporučuji místo vody přidat trochu piva. I s mlékem bych šetřil a raději dám pivo. Pokud se trefíte, tak jsou pak křupavější.

      04.01.2014 18:06:17

Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.