Recept na klasické bramboráky provoněné slaninou, kterým nelze odolat.
15 dkg | slanina |
5 stroužků | česnek |
1 lžíce | sůl |
3 ks | vejce |
2 kg | brambory |
1 hrneček | mléko |
2 hrstě | majoránka |
3 lžíce | hladká mouka |
1 lžička | mletý černý pepř |
podle potřeby | |
---|---|
1 hrneček | olej na smažení |
Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno. Pokud brambory pouští příliš vody, tak ji odlijeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a česnek utřeme. Nastrouhané brambory osolíme, opepříme, přisypeme majoránku, přidáme vejce, česnek, mírně zaprášíme moukou a přilijeme mléko, to zabrání hnědnutí brambor a bramboráky budou mít krásnou zlatohnědou barvu. Přihodíme nakrájenou slaninu, protože ta nám bramborák nádherně provoní a povýší jeho chuť. Celou směs řádně promícháme. Do rozpáleného oleje vložíme naběračkou nabranou bramborovou směs, rozetřeme ji na pánvi do placky a dozlatova osmahneme z obou stran. Ochutnáme první bramborák a pokud je třeba směs ještě dochutíme. Pokud se nám zdá bramborák přesolený, jednoduše dostrouháme ještě brambory podle potřeby. Bramboráky se slaninou ihned podáváme k jídlu.
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
Recept na křupavé domácí bramboráky krok za krokem
Kdo by neměl rád bramboráky - bramborové placky, které se připravují smažením tenké vrstvy těsta z nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, soli a koření. Bramboráky podle tohoto receptu vám budou při smažení mizet pod rukama!
autor Richard Novák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena