Klasické bramborové těsto, do kterého přidáme zakoupené mleté vepřové maso.
Hodnocení
4.2
/ 5 (21x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
3x
Ingredience
2 ks
vejce
3 ks
brambory
500 g
mleté vepřové maso
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
kmín
koření na mleté maso
mletý černý pepř
podle potřeby
hladká mouka
olej nebo sádlo
Postup přípravy
Oloupeme tři velké brambory, nastrouháme na struhadle a přidáme klasické přísady jako majoránku, sůl, kmín, mouku, vejce a prolisovaný česnek. Přidáme mleté maso v uvedeném množství. Můžeme dát i nějaké hotové koření do mletých mas, ovšem pozor na obsah soli. Všechno dobře promícháme.
Bramboráky s mletým masem smažíme na rozpáleném tuku dozlatova.
Tyto bramboráky s mletým masem jsou opravdu syté, proto se hodí i jako hlavní jídlo.