Houby podusíme asi 3 minuty v malém množství osolené vody a scedíme. Hub můžeme dát do těsta i více. Záleží na velikosti misky. Lze samozřejmě použít i houby sušené, které předem namočíme.
Brambory a česnek oloupeme, brambory na jemném struhadle nastrouháme. Mléko uvaříme. Vodu z brambor slijeme a brambory spaříme horkým mlékem, promícháme. Brambory pak nezčernají. Přidáme vejce, koření podle chuti, ke směsi prolisujeme česnek. Přidáme scezené houby a postupně ke směsi sypeme polohrubou mouku a promícháváme. Mouky nasypeme tolik, aby bramborovou směs zahustila, přitom těsto zůstalo poměrně řídké.
Na pánvi s rozehřátým olejem pak postupně smažíme bramboráky z obou stran. Těsto roztíráme na pánvi lžící. Můžeme dělat bramboráky velikosti pánve, nebo jen malé bramboráčky asi ze 2 lžic těsta. Ty se vejdou na pánev tři až čtyři.
Bramboráky "vošouchy“ podáváme teplé.