reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramboráky s anglickou slaninou

Výborný česnekový bramborák obohacený o anglickou slaninu.


  • 4,6

    95×

    4,5 95
  • 21×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nastrouháme, polovinu najemno a polovinu na hrubém struhadle. Necháme 5 minut odstát a pak slijeme vodu. Česnek oloupeme a najemno nastrouháme. Slaninu nakrájíme na kostičky nebo nudličky.

Brambory ochutíme solí, přidáme majoránku i česnek a promícháme. Kdo má rád, přidá i pepř. Přidáme vejce a podle potřeby mouku (prosátou strouhanku) i mléko, aby těsto nebylo příliš tuhé a šlo nabírat naběračkou. Jako poslední přimícháme do těsta anglickou slaninu.

Rozpálíme tuk (olej) a malou naběračkou nabereme těsto, které rozetřeme na pánev a doprostřed vmáčkneme plátek anglické slaniny. Bramboráky s anglickou slaninou smažíme dozlatova z každé strany asi 3 minuty.

Hotové bramboráky kladu na papírovou utěrky, aby "okapal" přebytečný olej.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Bramboráky s anglickou slaninou

Celkový počet komentářů: 14
Nalezeno receptů: 14
|< << 12 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Bramboráky s anglickou slaninou

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.