reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborákový kynutý koláč

Recept na kynutý bramborák se škvarkami, který můžeme podávát samostatně s čerstvou zeleninou nebo jako přílohu k pečeným masům.


  • 4,6

    28×

    4,5 28
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Menší část brambor uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Vepřové škvarky usekáme na menší kousky a oloupaný česnek prolisujeme. Ze dvou lžic vlažného mléka, rozdrobeného droždí a cukru necháme vzejít kvásek.

Vařené a syrové brambory promícháme s vejci, přidáme vzešlý kvásek, mouku, zbývající mléko, škvarky a prolisovaný česnek. Vzniklé řidší těsto ochutíme majoránkou, osolíme a opepříme.

Zapékací formu, nebo menší pekáček vymažeme sádlem a naplníme bramborákovým těstem. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C přibližně 30 minut dozlatova.

Bramborákový kynutý koláč necháme krátce zchladnout a nakrájíme na porce. Podáváme teplý s čerstvou zeleninou nebo kysaným zelím.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborákový kynutý koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.