reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráčky od Míry

Bramboráčky od Míry

Chutné bramboráčky podle miry


  • 4,1

    264×

    4 264
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 578 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na domácí nakládaný hermelín

15. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

Recept na linecké těsto krok za krokem

15. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

10+1 otázek: Tuky jsou pro tělo nepostradatelné, kterým se však raději vyhýbat?

14. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 555 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nastrouháme.

Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, najemno nakrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, vegetu, kmín a majoránkou. Přidáme hrubou a hladkou mouka a vše zpracujeme v těsto. Směs ochutíme solí, pepřem. A vypracujeme těsto podle potřeby přidáme mouku.

Bramboráčky smažíme na rozehřátém oleji dozlatova po obou stranách.

Bramboráčky od Míry podáváme se zelným salátem s koprem, nebo já si dávám červenou řepu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráčky od Míry

    Celkový počet komentářů: 25
    • Paul Sulc
      Paul Sulc

      jaka mouka ?????

      Nekolik recerptu na bramborak. Nekdo da hrubou, jiny hladkou mouku. A zde? Pul na pul, musi byt obpoji? Neni to uz trochu pritazene za vlasy ? Neni mouka jako mouka? Copak nasi davni predkove se hrabali v mouce, jestli maji spravne mnozstvi te a one? Byli radi, ze vubec nejakou meli. A take se domnivam, ze predkove nevarili v lekarne , ale v kuchyni a ingredience neodvazovali po gramech, ale merili na hrnky a lzice. Takto jsou stale jeste stylisovane kucharky v Americe. Maso priblizne na libry, zbytek male ci velke lzice a hrnky. Nebo zalezi na tom, aby neceho bylo 200g, misto 180 ?

      02.08.2012 18:41:34

    • kachna59
      kachna59

      Re: bramborák

      Ono v podstatě je jedno, který z bramboráku zrovna máte na talíři. Mě stačí projít kolem oken a ucítit se smažit bramborák , tak ho vyměním za kterékoliv jídlo.

      09.01.2012 02:16:01

    • alchymista
      alchymista

      zapomněl jsem dodatek

      Nebylo to tak úplně na sucho, než jsem nalil dávku na plát a rozetřel ten lívanec, potřel jsem plát buď slaninou, to se dělávalo. Jinak by se to asi připalovalo. Nebo došla-li, tak jsem to potřel trochu sádlem. Ničím jiným. Žádný tuk jsem ale nezkoušel. Nejlepší je ten kus slaniny.

      31.01.2011 00:04:14


      • Astheart
        Astheart

        Rozpálit plát....

        Když pořádně rozpálíme plát, dají se placky péct úplně nasucho. Dělám to tak léta. Pak je skládám "do komínku", prokládám kouskem másla a každou porci pak poliju kysanou smetanou, nebo promašťuji vyškvařenou slaninou.

        08.02.2012 23:15:18

    • alchymista
      alchymista

      bramborák přísady dle chuti ale pozor

      Zbožňuji je a dělám i když žlužník hrozí... Do bramboráku se přísady dají dle chuti - někdo více česneku, někdo majoránky, někdo slaninu. Klasické jsou též se škvarkama. Na pánvi je to těžké žlučníkové jídlo. Ale což na plátech? To jsme dělali doma na plotně a tady mám na sporáku litinové kolo a peču je na sucho na tom plátu litinovém co dám na hořák. Bývalo to u každého plynového sporáku, ale máme teď zrovna nový, dnes už to nedávají. Nutno využít ten starý plát, nebo sehnat plát z kamen. A je to jako doma - omastíme sádlem... není to tak těžké. Ale pozor, musí se jíst teplé (i ty z pánve). Jakmile vychladnou, ztvrdnou a i ohřáté pak z mikrovlnky ani napařit už to není ono, skoro to není k jídlu. My v Pošumaví jsme jim říkávali KARÁSKY. Dnes už ten název zapadá.

      30.01.2011 23:58:06

    • dasa
      dasa

      hezký dníček,dnes dělám bramboráčky a cibulku doporučují,je to křupavější a chutnější,každý to má rád po svém,že?mnam*

      17.09.2009 10:40:16

    • VB
      VB

      BRAMBORÁKY

      VBRANCIK@SEZNAM.CZ

      16.03.2009 10:54:02

    • Zdenina
      Zdenina

      ano

      13.03.2009 09:35:12

    • michaela1511
      michaela1511

      No jako přílohu určitě skuste zakysanou smetanu.Můžete dát za lžíci i do těsta,jsou pak krásně jemné.

      26.02.2009 08:10:05


    Nalezeno receptů: 25
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Bramboráčky od Míry

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.