reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Bramboračka

Recept na chutnou a sytou polévku - bramboračku.


  • 4,3

    401×

    4,3 401
  • 1 hod

  • 71×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 816 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

27. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 755 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 851 hodnocení

Zkuste to doma! Recept na valašský frgál krok za krokem

27. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Jednoduše skvělý! Jablečný koláč s drobenkou krok za krokem

26. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Umíte správně skladovat potraviny? Prověřte se v našem testu!

26. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 697 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

26. 9. 2020

Postup přípravy

Cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ostatní zeleninu a také houby očistíme a nakrájíme. Houby namočíme.

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme hladkou mouku a smažíme dozlatova. Pak zalijeme 1,5 l vody, rozšleháme a uvedeme do varu. Potom přidáme nakrájenou zeleninu, brambory a předem namočené houby. Bramboračku vaříme, dokud není všechno měkké. Dochutíme prolisovaným nebo jemně nasekaným česnekem, podle chuti osolíme, přidáme majoránku a petrželku a bramboračku už jen krátce povaříme.

Bramboračku podáváme ihned po uvaření, ale můžeme ji nechat i rozležet. Vhodnou přílohou je pečivo, ale nemusí být. Bramboračka je vhodná i pro vegetariány.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboračka

    Celkový počet komentářů: 82

    • Premio
      Premio

      Bramboračka

      Recept ok,až na olej a sušený česnek. Proč,ten olej? Zkuste sádlo! To,totiž do této polévky patří. S olejem vařili patlalové v závodkách.Základní suroviny při vaření v našich končinách,byly vždy máslo a sádlo. I řízky se smažily na sádle a,nebo na přepuštěném másle.

      13.10.2013 19:25:45

      • Bottlepop
        Bottlepop

        Re: Bramboračka

        Jako já bych sádlo v životě nepoužil. Já osobně se snažím jíst zdravě a chodím do fitka pravidelně a představa, že bych měl jíst něco na sádle, tak mě omeje. Kyne se po tom a hlavně cholesterol. Je moderní doba, kdy lidé volí zdravější tuk.

        18.08.2014 16:34:10


    Nalezeno receptů: 82
    |< << 123456789 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Bramboračka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.