reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

Postup přípravy

Cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ostatní zeleninu a také houby očistíme a nakrájíme. Houby namočíme.

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme hladkou mouku a smažíme dozlatova. Pak zalijeme 1,5 l vody, rozšleháme a uvedeme do varu. Potom přidáme nakrájenou zeleninu, brambory a předem namočené houby. Bramboračku vaříme, dokud není všechno měkké. Dochutíme prolisovaným nebo jemně nasekaným česnekem, podle chuti osolíme, přidáme majoránku a petrželku a bramboračku už jen krátce povaříme.

Bramboračku podáváme ihned po uvaření, ale můžeme ji nechat i rozležet. Vhodnou přílohou je pečivo, ale nemusí být. Bramboračka je vhodná i pro vegetariány.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Bramboračka

Celkový počet komentářů: 65
  • Premio
    Premio

    Bramboračka

    Recept ok,až na olej a sušený česnek. Proč,ten olej? Zkuste sádlo! To,totiž do této polévky patří. S olejem vařili patlalové v závodkách.Základní suroviny při vaření v našich končinách,byly vždy máslo a sádlo. I řízky se smažily na sádle a,nebo na přepuštěném másle.

    13.10.2013 19:25:45

    • Bottlepop
      Bottlepop

      Re: Bramboračka

      Jako já bych sádlo v životě nepoužil. Já osobně se snažím jíst zdravě a chodím do fitka pravidelně a představa, že bych měl jíst něco na sádle, tak mě omeje. Kyne se po tom a hlavně cholesterol. Je moderní doba, kdy lidé volí zdravější tuk.

      18.08.2014 16:34:10

Nalezeno receptů: 65
|< << 1234567 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Bramboračka