Bramboračka

1 hod | polévka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 620047x
Recept na chutnou a sytou polévku.
Komentáře receptu 64
Uvařil jsem to (Recept vařilo 63 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ostatní zeleninu a také houby očistíme a nakrájíme. Houby namočíme.

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme hladkou mouku a smažíme dozlatova. Pak zalijeme 1,5 l vody, rozšleháme a uvedeme do varu. Potom přidáme nakrájenou zeleninu, brambory a předem namočené houby. Bramboračku vaříme, dokud není všechno měkké. Dochutíme prolisovaným nebo jemně nasekaným česnekem, podle chuti osolíme, přidáme majoránku a petrželku a bramboračku už jen krátce povaříme.

Bramboračku podáváme ihned po uvaření, ale můžeme ji nechat i rozležet. Vhodnou přílohou je pečivo, ale nemusí být. Bramboračka je vhodná i pro vegetariány.

autor receptu:

Bramboračka

Počet přidaných receptů: 6

Ingredience

4,3
skvělý recept
240 hlasujících
  • Recept Bramboračka - Je dokonalá :)
  • Recept Bramboračka - Pravá jihočeská bramboračka - brambory, houby, všemožná zelenina,
cibule, česnek, majoránka a jíška na sádle
  • Recept Bramboračka - Výborná  tenhle recept je skvělý, rozhodně doporučuji
  • Recept Bramboračka - Bramboračka
  • Recept Bramboračka - Bramboračka.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bramboračka

Celkový počet komentářů: 64
  • Komentář k receptu Bramboračka Johnyy Bramboračka 19.07.2017 09:33:25

    Jedině sádlo je delany pro smazeny, jinak oleje, hlavne olivovy je pri vyssich teplotach hodne nezdravy :) Někdo na prvním komentu píse pravý opak a to prej chodí do fitka a měl by zit zdrave�� Tyhle informace mi predal nejlepsi fitness trener v CR :)

  • Bramboračka Premio 13.10.2013 19:25:45

    Recept ok,až na olej a sušený česnek. Proč,ten olej? Zkuste sádlo! To,totiž do této polévky patří. S olejem vařili patlalové v závodkách.Základní suroviny při vaření v našich končinách,byly vždy máslo a sádlo. I řízky se smažily na sádle a,nebo na přepuštěném másle.

    • Bottlepop
      Re: Bramboračka Bottlepop 18.08.2014 16:34:10

      Jako já bych sádlo v životě nepoužil. Já osobně se snažím jíst zdravě a chodím do fitka pravidelně a představa, že bych měl jíst něco na sádle, tak mě omeje. Kyne se po tom a hlavně cholesterol. Je moderní doba, kdy lidé volí zdravější tuk.

      • Re: Re: Bramboračka 04.10.2015 19:04:44

        nevim proč by sádlo se nedalo použít ,sám HAVLÍČEK PROHLÁSIL ŽE SÁDLO V MALÉM MNOŽSTVÍ NENÍ ŠKODLIVE nejvíce jsou škodlivé tuky jako je rama , alfa perla a oleje..

        • Re: Re: Re: Bramboračka katka 25.06.2017 11:12:06

          přesně tak margaríny a všeljaké pofidérní emulgované tuky nejsou zdravé, rovněž nejsou ideální ani oleje(slunečnicový/řepkové -nejsou prostě zdravé), dobrý je olivový olej, který ale do bramboračky nepatří, zdravý je i kokosový olej, ale ani ten bych nevolila. Jsem jednoznačně pro sádlo.

      • Re: Re: Bramboračka kuchařka 18.03.2016 16:40:44

        Moje mamka je doktorka a radši smaží na sádle, když je možnost :) Takže věřte, že sádlo je mnohem lepší než oleje. Když nemám sádlo, tak použiji olivový olej. Klasický olej téměř nepoužívám. Sádlo je sádlo a zdravější než oleje. Energetická hodnota slunečnicového oleje, který tu mám na 100 ml: 3404 kJ/ 813 kcal a má to 92 g tuků... opravdu si dám radši sádlo v přiměřeném množství

      • Re: Re: Bramboračka ing. karel hanak 17.11.2014 11:13:53

        Pro vasi informaci pane Bottlepop rostlinny olej neni vhodny na tepelne zpracovani (tepolty nad 180). Vznikaji zdravi skodlive latky. Jedine tuky, ktere jsou vhodne na tepelnou upravu jsou sadlo (veprove i treba husi) a kokosovy olej. Rostline oleje jsou velmi zdravi prospesne, ale jen za studena, treba v zalivce na salat.

        • Re: Re: Re: Bramboračka 03.10.2015 12:48:28

          To ale rozhodně není pravda. Sádlo a bohužel ani máslo není vhodné pro tepelnou úpravu. Rostlinné tuky ano.

      • Re: Re: Bramboračka Hanka 09.09.2014 19:16:49

        No, jestli se zabýváte zdravou stravou, tak v tom případě má sádlo málo cholesterolu (cholesterol je ve škvarcích). Navíc se zjistilo, že živočišné tuky nemají negativní vliv na srdeční choroby (to není vtip ani výmysl). Jestli cvičíte, tak nejspíš cholesterol ani řešit nemusíte. Ostatně, když už řekneme, že děláme jíšku, na nějakém tuku se dělat musí...
        Já osobně dělám bramboračku bez jíšky, dám tam hodně hub, zeleniny a brambor. Pak se to snese i bez zahuštění a je to zdravější. Ale zahuštěná (aspoň trochu a může to být špaldová mouka) je prostě lepší :(.

        • Re: Re: Re: Bramboračka Hady 18.03.2015 12:37:07

          Souhlasím, až na to, že já používám sádlo jedině lidské. Ono totiž jak lidé jedí zvířata, která se živí rostlinou stravou, tak je to pak krásně dvakrát přefiltrované. :) Doporučuji

Nalezeno receptů: 64
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Bramboračka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept