reklama
hledat uživatel
       

Bramboračka

Recept na chutnou a sytou polévku - bramboračku.


  • 4,3

    363×

    4,3 363
  • 1 hod

  • 70×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 653 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ostatní zeleninu a také houby očistíme a nakrájíme. Houby namočíme.

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme hladkou mouku a smažíme dozlatova. Pak zalijeme 1,5 l vody, rozšleháme a uvedeme do varu. Potom přidáme nakrájenou zeleninu, brambory a předem namočené houby. Bramboračku vaříme, dokud není všechno měkké. Dochutíme prolisovaným nebo jemně nasekaným česnekem, podle chuti osolíme, přidáme majoránku a petrželku a bramboračku už jen krátce povaříme.

Bramboračku podáváme ihned po uvaření, ale můžeme ji nechat i rozležet. Vhodnou přílohou je pečivo, ale nemusí být. Bramboračka je vhodná i pro vegetariány.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboračka

    Celkový počet komentářů: 79

    • Premio
      Premio

      Bramboračka

      Recept ok,až na olej a sušený česnek. Proč,ten olej? Zkuste sádlo! To,totiž do této polévky patří. S olejem vařili patlalové v závodkách.Základní suroviny při vaření v našich končinách,byly vždy máslo a sádlo. I řízky se smažily na sádle a,nebo na přepuštěném másle.

      13.10.2013 19:25:45

      • Bottlepop
        Bottlepop

        Re: Bramboračka

        Jako já bych sádlo v životě nepoužil. Já osobně se snažím jíst zdravě a chodím do fitka pravidelně a představa, že bych měl jíst něco na sádle, tak mě omeje. Kyne se po tom a hlavně cholesterol. Je moderní doba, kdy lidé volí zdravější tuk.

        18.08.2014 16:34:10


    Nalezeno receptů: 79
    |< << 12345678 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Bramboračka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.