reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramboračka s červenými fazolemi

Jednoduchá bramborová polévka ochucená červenými fazolemi.


  • 4,5

    28×

    4,5 28
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu s bujónem a mezitím si oloupeme brambory a oškrábeme mrkev a petržel. Zeleninu omyjeme, osušíme, brambory nakrájíme na kostky a mrkev s petrželí na malé kostičky. Zeleninu postupně, jak je nakrájená, vhazujeme do pomalu se začínající vroucí vody. Hrnec přikryjeme pokličkou a zeleninu uvaříme doměkka.

Fazole scedíme, ale neproplachujeme. K uvařené zelenině do polévky přidáme fazole, polévku ochutíme česnekem (1 lžíce), petrželkou (1 lžíce) a špetkou soli a přilijeme lžíci oleje. Znovu uvedeme do varu.

Ve vodě rozmícháme mouku a kašičkou zahustíme připravovanou polévku. Za občasného míchání necháme 10 minut provařit. Pak přidáme petrželku a česnek, promícháme a odstavíme. Bramboračku s červenými fazolemi necháme ještě 5 minut "odstát" za občasného promíchání.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboračka s červenými fazolemi

    Celkový počet komentářů: 6
    • Hanka
      Hanka

      Komentář k receptu Bramboračka s červenými fazolemi

      Opravdu gastronomie, do všeho dát umĕlotinu bujón a ještě zeleninový, když v polévce zelenina je.

      01.02.2017 15:12:27

    • Simona Pechova
      Simona Pechova

      zahušťování

      Já mám jen drobnost, protože jinak je polévka výborná. Já u všech polévek, kde to lze, postupuji tak, že zeleninu nakrájím, v hrnci rozpustím tuk a zeleninu na něm krátce osmahnu. Pak zasypu lžící mouky, ještě párkrát promíchám a zaliji po částech studenou vodou a hodně rozmícham. Pak přidám na kostky brambory atd. Mám to tak vlastně i mírně zasmažené a je to pohodlnější, než zahušťovat to potom. To musí člověk odhadovat, kdy tam mouku dát, aby se stihla provařit a ostatní se díky prováření mouky nerozvařilo. Navíc se zelenina i více rozvoní. Možná, že se musí v průběhu častěji míchat, ale tady mluvíme o době varu brambor asi 20 minut a ta jedna lžíce není tak moc.

      23.05.2012 19:41:13

      • Simona Pechova
        Simona Pechova

        Hlavně nezapomeňte zalévat STUDENOU! vodou, aby se neudělaly zmolky. a mouka se rozmíchala.

        23.05.2012 19:43:37


    • Michy
      Michy

      Renčo,prosím doplň množství fazolí.Děkuji.

      18.01.2010 08:52:24

    • Radka.Radecka
      Radka.Radecka

      Kde máš fazole?

      V ingrediencích ti chybí

      18.01.2010 05:40:52

    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Bramboračka s červenými fazolemi

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.