reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramboračka s červenými fazolemi

Jednoduchá bramborová polévka ochucená červenými fazolemi.


  • 4,6

    29×

    4,5 29
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 543 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 591 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu s bujónem a mezitím si oloupeme brambory a oškrábeme mrkev a petržel. Zeleninu omyjeme, osušíme, brambory nakrájíme na kostky a mrkev s petrželí na malé kostičky. Zeleninu postupně, jak je nakrájená, vhazujeme do pomalu se začínající vroucí vody. Hrnec přikryjeme pokličkou a zeleninu uvaříme doměkka.

Fazole scedíme, ale neproplachujeme. K uvařené zelenině do polévky přidáme fazole, polévku ochutíme česnekem (1 lžíce), petrželkou (1 lžíce) a špetkou soli a přilijeme lžíci oleje. Znovu uvedeme do varu.

Ve vodě rozmícháme mouku a kašičkou zahustíme připravovanou polévku. Za občasného míchání necháme 10 minut provařit. Pak přidáme petrželku a česnek, promícháme a odstavíme. Bramboračku s červenými fazolemi necháme ještě 5 minut "odstát" za občasného promíchání.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboračka s červenými fazolemi

    Celkový počet komentářů: 6
    • Hanka
      Hanka

      Komentář k receptu Bramboračka s červenými fazolemi

      Opravdu gastronomie, do všeho dát umĕlotinu bujón a ještě zeleninový, když v polévce zelenina je.

      01.02.2017 15:12:27

    • Simona Pechova
      Simona Pechova

      zahušťování

      Já mám jen drobnost, protože jinak je polévka výborná. Já u všech polévek, kde to lze, postupuji tak, že zeleninu nakrájím, v hrnci rozpustím tuk a zeleninu na něm krátce osmahnu. Pak zasypu lžící mouky, ještě párkrát promíchám a zaliji po částech studenou vodou a hodně rozmícham. Pak přidám na kostky brambory atd. Mám to tak vlastně i mírně zasmažené a je to pohodlnější, než zahušťovat to potom. To musí člověk odhadovat, kdy tam mouku dát, aby se stihla provařit a ostatní se díky prováření mouky nerozvařilo. Navíc se zelenina i více rozvoní. Možná, že se musí v průběhu častěji míchat, ale tady mluvíme o době varu brambor asi 20 minut a ta jedna lžíce není tak moc.

      23.05.2012 19:41:13

      • Simona Pechova
        Simona Pechova

        Hlavně nezapomeňte zalévat STUDENOU! vodou, aby se neudělaly zmolky. a mouka se rozmíchala.

        23.05.2012 19:43:37


    • Michy
      Michy

      Renčo,prosím doplň množství fazolí.Děkuji.

      18.01.2010 08:52:24

    • Radka.Radecka
      Radka.Radecka

      Kde máš fazole?

      V ingrediencích ti chybí

      18.01.2010 05:40:52


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Bramboračka s červenými fazolemi

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.